accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Egynapos kirándulás ötletek Milánóból

lanymajom /

Ha már mindent felfedeztél Milánóban, de még van egy kis időd hazautazásig, akkor érdemes kimozdulni a városból és körülnézni a környéken is. Az alábbi cikkben a Milánó környéki kirándulásokhoz adunk pár ötletet.

1. Bergamo

Az Alpok lábánál elhelyezkedő Bergamón a legtöbben csak átutaznak Milánó vagy a Comói-tó felé haladva, pedig egy fél napot igazán megér ez a bájos kisváros is. A várfallal körülvett óvárosban gyönyörű középkori és reneszánsz stílusú épületeket figyelhetünk meg. A látványt a hófödte hegycsúcsok és a mediterrán növényzet pedig még különlegesebbé varázsolja.

Eljutás: Budapestről a Ryanair közvetlenül Bergamóba repül. Milánó és Bergamo városközpontja között vonattal lehet közlekedni. 

2. Cornello dei Tasso

Olaszország egyik legszebb és egyben legnehezebben megközelíthető hegyi falucskájában, Cornello dei Tassoban mindösszesen 30 lakos él. A falu felkeresésekor garantált a különleges élmény, hiszen nemcsak a látvány, hanem az eljutás is emlékezetes lesz. Cornello dei Tassoba nincs kiépített autóút, a falut csak gyalogosan, egy fél órás sétával lehet elérni.

Eljutás: Milánóból bergamói átszállással lehet eljutni. Bergamo és Cornello közötti buszmenetrend: nyári itt, téli itt érhető el. 

Utazómajom tipp: Érdemes lehet pár éjszakát akár Bergamóban is eltölteni, hiszen Cornellót könnyebb onnan megközelíteni, mint Milánóból. További egynapos kirándulás ötletek Bergamóból az alábbi cikkben.

3. Sacro Monte di Varese

A Sacro Monte di Varese, avagy a Varesei Szent Hegy egyike annak a 9 szent hegynek, melyek Lombardia és Piemont régiókban találhatóak.  A Szűz Mária tiszteletére létrehozott szentélyhez 2 km-es út vezet föl, melyet 14 kápolna szegélyez. Ezek a kápolnák Jézus Krisztus életében bekövetkezett csodákat mutatják be. A hegyre Velatéból a Szent úton keresztül gyalogosan vagy akár felvonóval is eljuthatunk. A dombról a kilátás is mesés, a Lago Maggiore tavat is megfigyelhetjük madártávlatból.

Eljutás: Milánóból Vareseig vonattal, ahonnan fél óránként busz visz el az első kápolnáig. Vonatmenetrendért kattints ide, Buszmenetrendért pedig ide. Legközelebbi buszállomás neve: Prima Capella

4. Pizzighettone

Pizzighettone egykoron római katonai tábor helyszíne volt. A rómaiak hatalmas védőrendszert építettek a város köré. A 16. századi fal 2 km hosszú, 12 méter magas és 3,6 méter vastag, melyben egymáshoz összeköttetésben álló szobákat is kialakítottak. Ilyen típusú védőrendszer sehol máshol nem figyelhető meg Európában.

Eljutás: Vonattal (Trenord)

6. Gorgonzola

Gorgonzola a híres belsőpenészes sajt szülővárosa, úgyhogy meglátogatása a gasztro utazóknak különösen ajánlott. A legenda szerint a sajtot egy szerelmes sajtkészítő találta föl, aki a szerelmével való találkozó előtt a nagy sietségben elfelejtette befejezni a már megkezdett munkáját. A következő nap reggelén vette csak észre, hogy mi történt a sajttal. Végül úgy döntött, hogy nem dobja ki a bepenészedett sajtot, hanem inkább ráken a tetejére egy friss réteget.

Eljutás: Milánó Piazza Aspromonte térről a Z311-es busz. Menetrend itt

7. Pavia

Pavia legfontosabb látnivalója a Szent Péter bazilika, ahol egy 14. századi díszes faragású márványsírban őrzik Hippói Szent Ágoston földi maradványait. Érdemes még megtekinteni a Visconti kastélyt, a San Michele Maggiore templomot, az egyetem épületét és a középkorból megmaradt toronyházakat is. A várost a Ticino folyó szeli ketté, melyen gyönyörű hidak ívelnek át.

Eljutás: Milano Centrale vasútállomásról vonattal, vagy Famagosta metrótól busszal. Buszmenetrend (t175-ös busz) itt és (420 vagy 395-ös busz) itt található. 

8. Cremona

Cremona szintén egy csodás középkori kisváros, ami egyben a zene fővárosa is. A szűk kis utcácskákat járva rengeteg hegedű- és más vonós hangszer készítő műhelyre bukkanhatunk. A Hegedű Múzeumban még nagyobb betekintést kaphatunk a város zenei múltjába.

Eljutás: Vonattal (Trenord)

9. Lago Maggiore

10. Comói-tó


Forrás
Képek: Wikipedia

Ajánlatok