accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ezek a legszebb tengerparti települések Montenegróban

utazomajom /

Képzeld magad elé a Horvátországból jól ismert kristálytiszta, türkizkék színű tengert! Adj hozzá olyan régi városokat, amelyeket Görögországban lehet látni! Keverd össze Svájc hatalmas hegyeivel és havas csúcsaival, végül a kapott egyveleget fűszerezd meg egy kis mediterrán éghajlattal. Hogy mi lett az eredmény? Természetesen Montenegró!

Az Adriai-tenger gyöngyszemeként is ismert Montenegróban egymást érik a mesés tengerpartok és hangulatos városok. Íme, 10 szuper úti cél nyárra, a teljesség igénye nélkül!

Kotor

Kotor városa a lélegzetelállító Kotori-öböl szívében, 1000-1700 méter magas hegyek ölelésében fekszik.

Kotor és a Kotori-öböl

A régi mediterrán kikötő és az azt körülvevő városfal az UNESCO Világörökség része, a város mögött található San Giovanni erőd pedig csodás kilátást nyújt a terrakotta tetőkkel tarkított városra és a Kotor-öbölre. Az óváros sikátoros utcái és hangulatos terei még a sokat látott turistát is elbűvölik, érdemes tesztelni!

Budva

A 2500 éves Budva Montenegró egyik legszebb tengerparti települése.

Budva óvárosa

A város látványa egyértelműen képeslapra kívánkozik: a félszigeten fekvő óvárost lenyűgöző strandok és azúrkék tenger veszi körül, a háttért a hatalmas hegyek biztosítják. A híres Budvai Riviéra kedvelt üdülőhelynek számít, ahol nem csak a kellemes strandok, hanem a pezsgő éjszakai élet is az egyik legjobb a Balkánon.

Perast

A nyüzsgő Budvával ellentétben Perast csendesebb, szinte álmos kisvárosnak tűnhet.

Perast, Montenegró

Perast a Kotori-öböl legszűkebb részén, a St. Ilija hegy lábánál helyezkedik el, és tökéletes panorámát kínál a Verige-szorosra. A tengerparti város közelében két aprócska sziget is található. A Sveti Juraj vagy Sveti Đorđi (Szent György-sziget) egy régi temetőt és Bencés kolostort rejt, míg a mesterségen létrehozott Gospa od Škrpjela (Szirti Madonna) szigetén egy bizánci stílusú templom található.

Tivat

A Kotori-öböl keleti partján fekvő Tivat az egyik legrégebbi város a környéken.

Tivat tengerparti sétánya

A település egyik legfőbb látnivalója az 1373-ban épült Szent Antal-templom, de érdemes megnézni a Tivattól egy kőhajításnyira fekvő Porto Montenegro vitorlás- és jachtkikötőt is, ahol kitűnő éttermek és luxushotelek várják a turistákat.

Herceg Novi

Meljine, Herceg Novi

A Kotori-öböl bejáratának egyik őrzője Herceg Novi, amelynek 7 km hosszú tengerparti sétánya ideális lehet a nyári séták számára. Az óvárosban található Bellavista tér népszerű találkozóhely, míg az Igalo homok strandja májustól októberig vonzza a napozni vágyókat.

Sveti Stefan

Sveti Stefan talán a legszebb tengerparti város egy olyan országban, amely tele van gyönyörű helyekkel.

Sveti Stefan

A város a hasonló nevű szigetéről ismert, amely a XV. századi kereskedelmi kikötőből mára a legexkluzívabb montenegrói üdülőhellyé vált. Sveti Stefan minden pénztárcához kínál szálláslehetőséget: vannak itt magánszállások, rózsaszín kavicsos tengerpart, sőt az egykori királyi rezidenciát is ki lehet bérelni.

Petrovac

A Budvai Riviéra végén található Petrovac egy hamisítatlan mediterrán város, amely a montenegrói tengerparti életstílust tükrözi.

Petrovac népszerű üdülőhely

A sétányon kis butikok, kávézók sorakoznak, a tengerparti éttermekben a frissen fogott tengeri herkentyűk között válogathatunk. Aki klasszikus, homokos partszakaszt keres (pl. kisgyerekes családok), Petrovac tökéletes választás lesz!

Bar

Montenegró déli partján, többnyire a turistatömegek látótávolságán kívül található Bar városa, amely számos látnivalót kínál az ide látogatóknak.

Stari Bar (régi Bar) a kikötőtől távolabb, a hegyoldalban található

Sétálhatunk az óváros romjai között, felkereshetjük a művészeti galériákat vagy a Stara Maslinát, a világ legrégebbi olajfáját, amely 2000 évnél is idősebb. Bar óvárosán erőteljesen érződik az oszmán-török hatás, amely 500 éven át formálta az ország képét.

Ulcinj

Montenegró déli határán fekszik Ulcinj, amely a fiatalabb generáció számára igazi álom úti cél lehet.

Ulcinj, a szörfösök paradicsoma

A várost a végtelen homokos strandok és gyönyörű öblök teszik Európa egyik titkos és felfedezetlen célpontjává. Ulcinj óvárosa több mint 2000 éves, és a város szívéből csodás kilátás nyílik a homokos tengerpartra. A kalandorok próbára tehetik ügyességüket a kiteszörfben is!

Pržno

A Budva Riviéra aprócska települése, Pržno tökéletes célpont lehet a romantikára vágyó pároknak. A város egy festői öböl köré épült, ahol kavicsos strand, wellness hotelek és hagyományos éttermek várják a vendégeket.


Forrás: theculturetrip.com

Fotók: pixabay, 123rf.com