accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Faktoring a szállítmányozásban

utazomajom /

A szállítmányozási iparág sajátossága, hogy a fuvarozók bizományban szállítják az árut, így a tényleges teljesítés és a számla kiállítása, majd kifizetése között akár 90 napnál több is eltelhet.

Ez komoly terheket ró a szállítmányozókra, likviditási nehézségeket okozhat, hiszen ezen időszak alatt is fizetni kell a munkabéreket, üzemanyagot, a járműlízinget, a logisztikai folyamatokat. Ez a cég növekedését is gátolhatja, hiszen nem tudnak újabb megbízásokat vállalni.

A helyzetre két megoldás létezik a speditőr cégek számára: a bankhitel vagy a faktoring. A bankhitel hosszadalmas, bonyolult és költséges, a kevésbé ismert faktoring viszont egyszerű és gyors megoldás.

Miért jó a faktoring?

A faktoring finanszírozás több ezer évvel ezelőtt a kereskedők nehézségeinek megoldására jött létre, hiszen az áruszállítás finanszírozása akkoriban még kockázatosabb vállalkozás volt. Sok kereskedő ennek a megoldásnak köszönhette sikereit, hiszen a faktorálás révén jutott a vállalkozásába visszaforgatható pénzhez, vállalhatott újabb megbízásokat, nem kellett hónapokat várnia rá. 

A faktoring a vevőkövetelések azonnali (rész)fizetését jelenti, hogy a likviditási hiány/nehézségek ne okozzanak gondot a cég számára. A követelések beszedését a faktor intézi. A faktoring egy keretmegállapodás a faktor és ügyfele között, és a fenti hasznokon felül védelmet nyújt a késedelmes vagy nemfizetés kockázataira. Többféle formája ismert.

A pénzügyi művelet a korlátozott pénzeszközökkel rendelkező kis- és közepes cégeknek jelent jó megoldást, mert a hosszabb fizetési határidő helyett azonnal pénzhez juttatja őket. 

Hogyan segíthet a digitális faktoring a fuvarozóknak?

A klasszikus faktorálás mai kor követelményeinek megfelelő formája a digitális faktoring, amely a vevőkövetelések korábbi 3-4 napos kifizetéseit 24 órára csökkenti, ezáltal is növelve a szolgáltatást igénybevevő cégek versenyelőnyét. 

A nagy múltú, szakértői fintech csapat által kidolgozott FlexiBill digitális faktoring olyan, 100%-ban online intézhető okos megoldás, amely a szállítmányozók likviditási gondjait is képes kezelni, hogy általa a cég versenyképes maradjon, és növekedésnek induljon.

A szállítmányozásban szokásos hosszú fizetési határidők miatt a felhalmozódott kintlévőségek likviditási problémákat okozhatnak a fuvarozóknak. A vállalkozások folyamatos működéshez szükséges forgótőke finanszírozására nyújt gyors, egyszerű és átlátható megoldást a digitális transzport faktoring.

Általa a speditőr cég:

  • 24 órán belül juthat számlái ellenértékének 80-90%-ához,
  • így fedezni tudja felmerülő működési költségeit,
  • és el tudja vállalni a következő fuvarokat.

Szállítmányozóként használd ki a digitális transzport faktoringban rejlő előnyöket, szerezd vissza az irányítást pénzügyeid felett. Ne hagyd, hogy a lassan fizető vevők ellehetetlenítsék vállakozásod működését, előzd meg versenytársaidat a legújabb okos finanszírozás igénybevételével.

Ajánlatok