accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Gondoltad volna? Ezek a világ legolcsóbb és legdrágább strandjai

lanymajom /

A TravelBird megvizsgálta az árakat 250 strandon a világ 66 országában és megállapították, hogy hol jön ki a nyaralás a legkevesebb pénzből és hol kell mélyen a pénztárcánkba nyúlni. Európai meglepetéseket is találunk a listán.

A rangsorra egy tengerparti árindexként tekinthetünk, mely a strandon kapható naptej, víz, sör, fagylalt és ebéd, illetve az esetleges belépődíj ára szerint lett elkészítve. Magát az odautazást, az eljutási lehetőségek egyszerűségét nem vizsgálták meg.

A legdrágábbak

Kezdjük először a legköltségesebbekkel. A világ legdrágább tengerpartjait Francia Polinéziában találjuk, ahol a fent említett termékekért és szolgáltatásokért egy nap átszámítva akár 15.000 Ft-ot is elkérhetnek. A top 10-ben Francia Polinézián kívül Új-Kaledónia, a Seychelle-szigetek, Japánhoz tartozó Okinawa szigetek strandjait és a New Yorkhoz közeli Main Beachet találjuk, de a West Palm Beachen Floridában és a Cook-szigeteken is magas árak várnak.

Seychelles

Európa legdrágább strandjai

Európa legdrágább strandjai Olaszországban vannak, azon belül is Liguria és Szardínia régiókban, de a lista szerint Mallorcán a Cala Millor strandon is simán otthagyhatunk napi 10.000 Ft-ot.

A legolcsóbbak

A felmérés szerint a legkisebb összegből Vietnamban és Indiában fogunk kijönni. Vietnam legolcsóbb tengerpartjai Hoi An, Ho Coc, Nha Trang és Phu Quoc, Indiában pedig Goán járunk a legjobban. Vietnamban napi 3500 Ft-ból el lehet lenni a strandon, de Goán se kell 4200 Ft-nál többet fizetni.

Európa legolcsóbb tengerpartjai

Nagy meglepetésre a TravelBird szerint Európa legolcsóbb strandjaiért Észak-Németországba kell utaznunk; például Ostholsteinbe vagy Schleswig-Holsteinbe, ahol napi 5000 Ft-nál nem kell több pénzt magunkkal vinni a partra. Szerintünk ez az állítás inkább Nyugat-Európára igaz, mivel Közép-és Kelet-Európa országait, például Lengyelország, a Balti országok és a Balkán tengerpartjait nem vizsgálták meg, pedig véleményünk szerint ott is találunk jó ár-érték arányú üdülőhelyeket.


Forrás

Ajánlatok