accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Top 10 úti cél a Balti-térségben

lanymajom /

A Baltikumról kevés szó esik az oldalon, viszont ez nem azt jelenti, hogy ne lenne ott semmilyen érdekes látnivaló. Ellenben a Balti-térség Európa egyik kevésbé feldezett gyöngyszeme, ami ár-érték arányban is kiváló választás. Az alábbi cikkben megismerkedhetsz a térség főbb nevezetességeivel.

Pihenj idén tavasszal a Balti államok egyikében!

1. Tallinn

A három balti főváros közül sokak szerint Tallinn a legbájosabb, mely az egyik legjobb állapotban megmaradt középkori európai város. Történelmi központja az UNESCO kulturális világörökségének része. Az óváros két részből áll, a masszív középkori városfallal körülölelt alsóvárosból, illetve a rengeteg bástyával ellátott felsővárosból, pontosabban a Toompea várnegyedből.

2. Riga

Hangulatos parkok, pazar szecessziós épületek és az óváros középkori hangulata ejti rabul a lett fővárosba látogatókat. A legismertebb látnivalók közé tartozik a dóm, ahol megtekinthetjük a világ egyik legnagyobb orgonáját, a Városház tér és a Feketefejűek háza, a szecessziós negyed, a Szent Péter templom és a Szabadság emlékmű.

3. Vilnius

Litvánia fővárosa egy barokk ékszerdoboz. Itt találjuk Európa legkiterjedtebb területen elhelyezkedő óvárosát. Főbb látnivalói a Várdomb, a katedrális, a Szent Anna templom, de érdemes ellátogatni a kontinens egyik legrégebbi egyetemébe is, melyet 1579-ben Báthory István, Erdély fejedelme alapított.

4. Kurföldi-túrzás

A Baltikum legérdekesebb természeti látnivalója a Kur-földnyelvként is emlegetett Kurföldi-túrzás, ami egy 98 km hosszú 600-2000 méter széles turzásfélsziget Klaipėda és Lesznoj között. A földnyelvből 52 km tartozik Litvániához és 46 km Oroszországhoz.

5. Trakai

A Vilniushoz közeli Trakai várkastély akár egy tündérmesébe is beleillene annyira bámulatus. A vár körüli tavon akár vízibiciklizhetünk is. Trakai 1323-ig a litván nagyhercegség központja volt. A kisváros nagyszerű egynapos kirándulási lehetőség a fővárosból indulva.

6. Cesis

A Lettországban található Cesis látnivalója a Német Kardtestvérek Lovagrendje által épített vár. A vár érdekessége, hogy van egy tornya, melyen nincs ablak. A három szintes torony nyitva áll a turisták számára, viszont egy kis lámpással kell felmászni a csigalépcsőkön. Cesist a természet kedvelők figyelmébe is ajánljuk, hiszen a város az ország egyik legszebb környezetében, a Gauja Nemzeti Park kellős közepén fekszik.

7. Lahemaa Nemzeti Park

A Lahemaa Nemzeti Park Észtország és az akkori Szovjetunió legrégebbi és legnagyobb nemzeti parkja, amely 1971-es alapításakor a természeti és kulturális örökség megőrzését tűzte ki célul. A természet vadregényes, viszont az ösvényeket jól karban tartják.

8. Jurmala

Lettország legkedveltebb nyaralóhelye, ahol jókat sétálhatunk, jó időben napozhatunk a homokos parton, fürödhetünk a tengerben és kipróbálhatjuk a hangulatos part menti éttermeket. A strand a csodás Kemeri Nemzeti Park tövében fekszik, ahol kialakított fa ösvényen haladva ismerhetjük meg a lápos területet és annak élővilágát.

9. Keresztek-hegye

A Keresztek hegye egy katolikus zarándokhely, illetve Litvánia egyik kiemelkedő turisztikai látványossága.  A zarándokok és gyakran a látványosságot meglátogató turisták fohászaik megerősítésére vagy hálájuk jeléül a legkülönbözőbb anyagból készült (fa, fém, kő, de más egzotikus anyagok is előfordulnak) és a legkülönbözőbb méretű kereszteket állítanak itt, ezen a kb. 10 méter magas dombon. – forrás

10. Saaremaa

Saaremaa Észtország és a Baltikum legnagyobb szigete, amely a helyiek számára közkedvelt nyaralóhely. A területe rendkívül változatos, sűrű fenyőerdőket, régi szélmalmokat, kőkerítéssel határolt házikókat és világítótornyokat láthatunk.

Ajánlatok