accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Honnan lehet megbízható üzleti információkat szerezni?

utazomajom /

Az üzleti világban nagyon fontos dokumentumnak tekinthető a közhiteles cégkivonat, amely megbízható és hivatalos információkat tartalmaz az adott vállalkozással kapcsolatban. Mikor lehet erre szükség? Pontosan milyen tartalmi elemei vannak? Mutatjuk a válaszokat!

Közhiteles cégkivonat a Cégtaláló oldaláról egyszerűen beszerezhető. Csupán rá kell keresni a cégre, ki kell választani a dokumentumtípust, a fizetési módot, és el kell végezni a fizetést. Gyors és egyszerű megoldást kínál ez az oldal.

Mikor lehet szükség közhiteles cégkivonatra?

A közhiteles cégkivonat közokirat. Olyan hivatalos dokumentum, amely az adott vállalkozásra vonatkozó hatályos adatokat tartalmazza. Ezek az információk a cégbíróság által vezetett cégjegyzékből származnak, tehát ez a dokumentum hiteles és megbízható forrásnak tekinthető.

Mikor lehet rá szükség? Többnyire a hivatali ügyintézések alkalmával, általában a pénzintézetek és a bankok szokták bekérni a 30 napnál nem régebbi változatát.

Milyen tartalmi elemei vannak a közhiteles cégkivonatnak?

Mindig szerepel rajta a kiállítás dátuma, valamint az adott időpontban hatályos bejegyzések. Azonban azzal fontos tisztában lenni, hogy ez a dokumentum nem tartalmazza a törölt adatokat, csupán az aktuálisakat. A felépítése cégenként eltér. A cégadatok között szerepel a cég neve, formája, székhelye, telephelye és fiókhelye. Továbbá a közhiteles cégkivonat tartalmazza a cégjegyzékszámot, vagyis azt az egyedi azonosítószámot, amit a vállalkozáshoz rendelt korábban a cégbíróság.

Mindemellett szerepel a dokumentumban az alapítás és bejegyzés dátuma, vagyis amikor a vállalkozás hivatalosan is bejegyzésre került. A jogállás is szerepel, vagyis meg lehet tudni ebből a dokumentumból, hogy az adott vállalkozás aktív-e vagy éppen felszámolás alatt áll. A tulajdonosok és a vezető tisztségviselők is feltüntetésre kerülnek a közhiteles cégkivonaton a tevékenységek mellett. A tevékenységekkel kapcsolatban szerepel a rövid leírás valamint az ágazati besorolás is.

Mikor kell feltétlenül beszerezni közhiteles cégkivonatot?

Abban az esetben, amikor az adott cégről megbízható információkat szeretnénk beszerezni. Ahogy korábban említettük, a pénzügyi intézetek és a bankok kérik be leggyakrabban. De emellett a pályázatok beadása során is szükség lehet rá, illetve kérhetik az ügyfelek, a beszállítók és az üzleti partnerek is. Nekik azért lehet erre a dokumentumra szükségük, mert ezáltal meg tudnak bizonyosodni a cég jogi helyzetéről és megbízhatóságáról.

Természetesen nincs minden esetben szükség a közhiteles változatra, olykor elegendő lehet egy ingyenesen elérhető cégkivonat is. Az ügyintézés előtt mindenképpen érdemes megkérdezni, hogy feltétlenül szükség van-e a közhiteles változatra. Továbbá arról is érdemes tájékozódni, hogy papíralapú vagy e-cégkivonatra van-e szükség.

Ajánlatok