accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Horvátország az új irodád! Dolgozz a tenger mellől, ha már úgy is home officeban vagy!

utazomajom /

A Horvát Idegenforgalmi Közösség új promóciós kampányt indított “Horvátország az új irodád!” elnevezéssel, melynek célja, hogy Horvátországot vonzó és jól felkészült célállomásként prezentálja a digitális nomádok számára. A kampány részeként a Croatia.hr weboldalon belül hozták létre a Croatia your your new office felületet, melyen angol nyelven osztják meg az érdeklődőkkel az engedélykérelem folyamatával és a digitális nomádok horvátországi tartózkodásával kapcsolatos összes fontos információt.

„Horvátország az első olyan EU-s ország, amely szabályozza a digitális nomádok egyéves ideiglenes tartózkodását, a Belügyminisztérium, a Külügyminisztérium, az Egészségügyi Minisztérium, a Minisztérium, a Pénzügyminisztérium és a Turisztikai és Sportminisztérium hathatós együttműködése révén. A horvát turizmus ezt a lehetőséget az egész éven át tartó idegenforgalom fejlesztését célzó intézkedésként értékeli. A minőségi ajánlattal és az egyszerűbb ügyintézéssel arra törekszünk, hogy minél több digitális nomádot csábítsunk ide, s íly módon népszerűsítsük országunkat. A digitális nomádság intézménye kiváló lehetőség a horvát gazdaság számára és örülünk annak, hogy a digitális nomádok fokozott érdeklődést mutatnak számos horvát város iránt. Úgy gondolom, hogy Horvátország természetes és kulturális szépségeivel, valamint hiteles kínálatával lenyűgözi majd az ideérkező digitális nomádokat. Minden jelenlegi és jövőbeni digitális nomádot szeretettel várunk Európa egyik legkeresettebb és legkülönlegesebb üdülőhelyén – Horvátországban” – mondta el Nikolina Brnjac turisztikai és sportminiszter.

Emlékeztetőül: a horvát kormány 2020. november végén szavazta meg a “Külföldiekről szóló” törvényt, amely 2021. elején lépett hatályba, s amely alapján a “digitális nomádok” akár egy évre szóló ideiglenes tartózkodási engedélyt is kaphatnak Horvátországban.

„A legújabb kampány célja, hogy Horvátországot egy olyan országként prezentálja, amely kényelmes és biztonságos itt-tartózkodást és minőségi életkörülményeket garantál a digitális nomádok számára. Horvátország egy olyan ország, ahol széles körben beszélnek angolul, olyan ország, amely egyedülálló életmódot kínál hiteles élményekkel, jó internetkapcsolattal, kedvező éghajlattal és gyönyörű természeti környezettel, ahová könnyen el lehet jutni Európa bármely szegletéből, amely az európai sztenderhez képest rendkívül kedvező árfekvésű, s egyben színvonalas és megfizethető egészségügyi ellátással rendelkezik”– jelentette ki Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója, hozzátéve, hogy reményei szerint a kampány növekvő pályára tudja majd állítani a Horvátországban tartózkodó digitális nomádok számát.

Ajánlatok