accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Horvátország Gasztronómiai Csúcsa: Friss MICHELIN-csillagok

utazomajom /

A rovinji Agli Amici az első két MICHELIN-csillaggal rendelkező étterem Horvátországban

Jelenleg Horvátország egy két MICHELIN-csillagos és tíz egy MICHELIN-csillagos étteremmel büszkélkedhet, ami a legjelentősebb és legismertebb gasztronómiai elismerés világszerte. A legújabb MICHELIN Guide válogatás tegnapi bejelentését követően Horvátország új csillagokat szerzett: a rovinji Agli Amici étterem két csillagot kapott, míg a zágrábi Dubravkin put egy csillagot szerzett. Az éttermek Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zágráb), Boškinac (Novalja), LD Restaurant (Korčula), Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) és Korak (Jastrebarsko) sikeresen megtartották csillagaikat.

MICHELIN-kalauz

Az új MICHELIN-kalauz a horvát gasztronómia magas színvonalának megerősítése, amely a horvát séfek kreativitásának és szenvedélyének köszönhetően már világszerte elismert, amit a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) legutóbbi döntése is megerősített, amikor a gasztronómiai turizmus globális nagykövetévé nevezte ki séfünket, Rudi Štefant. A sokszínű kínálat, a helyi és autentikus alapanyagok használata, valamint a horvát ételek gazdagsága miatt sok turista látogat el hozzánk, hisz az eno-és gasztroturizmus fejlesztése is fontos része a stratégiánknak. Gratulálok mindenkinek, aki idén bekerült ebbe a világszerte nagy jelentőségű gasztronómiai kalauzba, és hiszem, hogy évről évre egyre több éttermünk találja meg benne a helyét” – mondta Tonči Glavina, turisztikai és sportminiszter.

Ami a Zöld MICHELIN-csillagot illeti a zágrábi Zinfandel’s, a korčulai Konoba Mate és a jastrebarskói Korak éttermek sikeresen megtartották ezt az elismerést. Ezt az elismerést azok az éttermek kapják, amelyek különösen elkötelezettek a fenntartható és környezetbarát gasztronómia iránt.

Horvát gasztronómia
Horvát gasztronómia

Horvátország ma már elismert, magas színvonalú és vonzó úti cél, és a MICHELIN-csillagok megerősítik a horvát gasztronómia kiválóságát és szakácsaink szakértelmét, akik munkájukkal és erőfeszítéseikkel hozzájárulnak vendégeink elégedettségéhez. Úti célként továbbra is szeretnénk kitűnni, és ez a MICHELIN Guide elismerések legékesebb bizonyítéka. Az a tény, hogy ma Horvátországban összesen 93 étterem viseli az kitüntetés valamelyikét, már dolgozunk azon, hogyan használjuk fel a minőségi gasztronómiát, mint termék és Horvátország, mint úti cél további népszerűsítésére.“– mondta Ivana Herceg, a magyarországi Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója.

>>> Horvátország: ezer sziget – ezerarcú gasztronómia

Bib Gourmand

A fent említett címek mellett a MICHELIN a legradi Fakin éttermet is felvette a Bib Gourmand listára. Ma Horvátország 11 MICHELIN Bib Gourmand étteremmel rendelkezik, melyek elérhető áron kínálnak minőségi ételeket.

Ezenkívül az új elismerések a MICHELIN ellenőrök titkos körútjának eredményei a világszerte elismert prominens étteremkalauzban, ahol Horvátország válogatott éttermei is megtalálhatók.

Ajánlatok