accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

„Idős vagyok, bejárnám a világot, de csak magyarul beszélek” – Csomagolj bátran, adunk egy jó tippet!

kristofeszter /

Ha annyi 5 forintosunk lenne a malacperselyben, ahányszor azt a kifogást hallottuk, hogy valaki azért nem utazik, mert idős és nem beszél nyelveket, már egy véget nem érő hátizsákos világkörüli úton járnánk a perselypénzből. Ezer és egy oka lehet annak, hogy nem mersz belevágni az utazásba, de csupán a nyelvtudás hiánya nem tarthat vissza attól, hogy felfedezd álmaid úti céljait. Kapd elő a noteszed, írd össze a legszebb helyeket, ahova el akarsz jutni, mi pedig máris mutatjuk, miként érhető el a komfortos utazás, akár a 108 nyelven.

Talán abban egyetérthetünk, hogy a világon az egyik legizgalmasabb dolog az utazás Az új városok, országok, kultúrák felfedezése. Ha az anyagiakat most nem nézzük, nincs szükség másra hozzá, csak egy jó utazótáskára, némi kalandvágyra, és jó szervezőkészségre, máris magadhoz ölelheted a legnépszerűbb, vagy éppen a legrejtettebb látnivalókat. Némi nyelvtudás, nyelvismeret persze elengedhetetlen egy külföldi út során, hiszen bármikor szükség lehet arra, hogy segítséget kérj, vagy csak megértesd magad az úti cél, egy étlap, vagy akár egy csalogató plakát kapcsán.

Vasco Translator V4 fordítógép

Ilyenkor általában a telefonodon keresgélsz, vagy a Google fordítót hívod segítségül? Talán egy miniszótár, vagy egy kinyomtatott papír is lapul a táskádban a legfontosabb kifejezésekkel? Jó úton jársz, ez is nagyon hasznos lehet, de szinte biztos, hogy igen hosszadalmas lesz lefordítani velük az étlapot, a bringakölcsönzés szabályait, vagy éppen a kiszemelt szálláson az asztalra készített zseniális programtippeket.

Mint mondtuk, nem lehet kifogás a nyelvtudás hiánya, hiszen, ha elég bátor vagy a repüléshez, az átszállásokhoz, a papírok, vagy esetlegesen a szükséges oltások beszerzéséhez, akkor ez már csak egy apróság. Hagyd meg az Activity partit esti programnak, ugorj fejest most a helyi élményekbe!

Minden trükk elfér a zsebedben!

Már biztosan kitaláltad, hogy ami elfér a zsebedben, és akár 108 nyelven is segít megértetni magad a helyiekkel, az egy fordítógép, ami az utazás során hűséges barátod lesz. A Vasco Translator V4 fordítógép segítségével könnyedén legyőzheted a nyelvi akadályokat, és bátran társaloghatsz a helyiekkel. Az éttermek menülapja sem okozhat gondot, hiszen az azonnali hangfordítás mellett fotófordító funkciója is van, sőt, a beépített SIM-kártyának köszönhetően ingyenes, élethosszig tartó internet áll rendelkezésedre a fordításokhoz közel 200 országban.

Irány a webshop, a MAJOM15 kóddal 15% kedvezményt kapsz minden új Vasco Translator V4 készülékre. Csapj le rá!

Mit érdemes a használatáról tudnod?

  • A beszédfordítónál lenyomod a mikrofon ikont, elmondod, amit szeretnél, és a gomb elengedése után a készülék máris lefordítja azt.
  • A fotófordító használata szintén egyszerű, hiszen csak készítesz egy képet az adott fotóról, megvárod, amíg a Vasco Translator felismeri a nyelvet, és ezután hamarosan meg is jelenik a fordítás
  • A szövegfordítónál pedig csak annyi a dolgod, hogy beírsz egy rövid szót vagy kifejezést, és ezután máris elolvashatod magyarul.

Ugye milyen jól hangzik? Ha otthon megtanulod rutinosan használni a fordítót, külföldön már csak előkapod, és élvezheted minden előnyét.

Ígértük, hogy adunk egy jó tippet

Most, hogy már tudod, mire használhatod a Vasco Translator V4 fordítógépet, adunk is egy hasznos tippet a következő utazásodhoz.

Legelőször is meséld el mindenkinek, aki hasonló okok miatt nem indul útnak, hogy van megoldás a problémájukra (hiszen sem az életkor, sem pedig a nyelvtudás hiánya nem probléma). Hidd el, hálásak lesznek érte. Ugyan ki ne örülne annak, ha megtudná, hogy Málta őskori templomromjai, Róma bakancslistás helyei, vagy egy óceánjáró fedélzete és minden kényelme csupán karnyújtásnyira van?

Tudtad? A nagy, 5 hüvelykes kijelzőnek köszönhetően mindent megfelelően látsz majd, így az sem lehet kifogás, hogy nem látsz jól, és nem tudod majd használni a fordítót. 

A második lépés, hogy járj utána, a kiszemelt desztinációban milyen nyelven beszélnek. Megtanulnál néhány hasznos kifejezést az adott nyelven? A fordítót erre is használhatod, ugyanis a nyelvtanuló alkalmazás 28 nyelvtanfolyammal segíti az ismereteid bővítését. Ha az adott idegennyelven csak 2-3 szót magabiztosan használsz, a helyiek nagyon fognak neki örülni. Ilyen pl. a kérem, köszönöm, jó napot kívánok, legyen szép napod stb.

A legfontosabb tippünk azonban az, hogy alaposan készülj fel az utazásra, hiszed szinte biztos, hogy amint ráfekszel a fordítógép adta előnyök hullámaira, ezt az utat hamarosan egy második és egy harmadik követi majd.

szponzorált tartalom

 

Ajánlatok