accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

India ételek

utazomajom /

Nem terveztük Indiába utazni. Mivel nagyon olcsó jegyet sikerült kifognunk, ezért úgy döntöttünk, hogy meglátogatjuk ezt a kulturális szempontból egyik legsokszínűbb országot. Indiába érve az első perctől kezdve nagyon pozitív tapasztalataink voltak, azonban igazán az első étkezésnél ragadott magával a térség. Korábban sehol sem figyeltünk fel az ételekre, egy országban sem éreztük azt, hogy na igen, ez a miénk, nagyon közel áll az ízlésünkhöz. India óta a kedvenc ételünk a Chicken Tikka Masala lett. De hol ehetünk itthon egy jót?

Nyilván nem várhatunk el tökéletes indiai ízeket itthon, és azt sem, hogy 4-500 Ft-ért jó nagy adag ételt kapjunk. Az eddigi tapasztalataink alapján nem túl rózsás a helyzet.

Indiai Curry Corner

Csirke Curry menüt választottam, 1590 Ft-ért. Meglepő módon köretként rizs mellé krumplit is kaptam, ami nem igazán illik az indiai ételekhez. A főétel ízvilága elfogadható volt, az adag viszont kicsi.

Az indiai ételek egyik legfontosabb velejárója a naan vagy roti. Aki nem ismerné: ezek lapos, hosszúkás vagy kör alakú ropogós kemencében sült kenyérfélék, amelyeket többféle ízesítéssel kaphatunk.

A menühöz alapból járt sima naan, amit nagyon jól készítettek el.

Ár/íz arány: 6


Tandoori Indiai Étterem

Vajas csirkét rendeltünk sima naannal, 2.410 Ft-ért. Nem hagyott bennünk mély nyomot, felejthető főételt kaptunk és egy kifejezetten rossz naant.

Ár/íz arány: 3


Hathi indiai kifőzde

Chicken Tikka Masalát választottunk, az egyik kedvenc indiai ételünket, sima naannal 1.000 Ft-ért. Nem hiába kifőzde, az árak nagyon kedvezőek voltak. Az étterem lepukkant, egyáltalán nem tűnt tisztának, amolyan eredeti indiai volt, de sajnos csak emiatt. A csirkés főétel szinte ehetetlenül csipős volt, a naan pedig túl száraz és vékony.

Ár/íz arány: 2


Bombay Curry bar

Többféle ételt kipróbáltunk már ebben az étteremben. Hétköznap kétféle menüből lehet választani (vega és húsos). A második cserélődik, a leves szinte mindig ugyan az. Érdemes menüt választani, ellenben mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni. Chicken Tikka Masalat, Csirke Goa curryt és Vajas csirkét is ettünk már. Utóbbi itt volt a legfinomabb, de mindegyik nagyon korrekt ízű volt. Egyetlen probléma, hogy naant nem tudnak készíteni. Kapunk valamilyen rágós tésztadarabot, de köze sincs az eredetihez. Nagyon sajnálom, mert ha ezen tudnának változtatni, akkor igen előkelő helyen végezhetne a listánkon.

Ár/íz arány: 7


Indigo Indiai Étterem

Igazi menő, jó hírű étterem, ennek megfelelőek az árak is. A kiszolgálás fiatalos, kedves, viszont sokat kell várni az ételre. Az étteremben elvétve volt csak 1-2 magyar, többségében külföldiek voltak. Rendeltünk Chicken Makhanit, Tikka Masalat, Sajt Tikka Masalat, Csirke Kormat (Csirkehús tejszínes szószban főzve, kókusztejjel, dióval és mazsolával). Mindegyiket közel tökéletesen készítették el, a hús lehetett volna egy picit omlósabb. A naant is az elvárásainknak megfelelően kaptuk. Sajnos a jó ízeknek ára is van, főételek 2.500 Ft-tól rendelhetők.

Ár/íz arány: 8


Végezetül jöjjenek a képek Indiából, ahol először megtapasztalhattuk ezeket a különleges ízeket.

Ár/íz arány: 10

Ajánlatok