accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ahol a tömegközlekedés is egy élmény! Ezek a világ legszebb metróállomásai!

lanymajom /

Ezeken a helyeken nemcsak a felszínen csodálhatjuk meg a turisztikai látványosságokat, hanem a föld alatt is mesterművekre bukkanhatunk. Oroszországban olyanok a metróállomások, mintha egy palotában sétálnánk, de a világ más pontjairól is hoztunk érdekességeket. Te jártál már valamelyiken?

1. Komszomolszkaja, Moszkva, Oroszország

A Komszomolszkaja az egyik legforgalmasabb metróállomás Moszkvában, naponta átlagosan 163 ezer fő halad át rajta. Az állomást 1952-ben adták át az utazóközönségnek.

2. T-Centralen, Stockholm, Svédország

A T-Centralen a stockholmi metróközlekedés csomópontja, ahol a három vonal találkozik. Az állomás 1957-ben készült el.

3. Toledo, Nápoly, Olaszország

Nápoly a felszínen kaotikusnak, szervezetlennek tűnhet, a föld alatt, a metróhálózatban viszont egy teljesen más világ tárul elénk. A Toledo állomás kéksége a végtelen tengert szimbolizálja.

4. Kijevszkaja, Moszkva, Oroszország

A szecessziós stílusban épült Kijevszkaja szintén egy fényűző, pompás állomás Moszkva központjában, melyet 1954-ben adtak át.

5. Arts et Métiers, Párizs, Franciaország

Az Arts et Métiers metróállomást 1904. októberében nyitották meg Párizs belvárosában, mely a Musée des Arts et Métiers múzeumról kapta a nevét.

6. Radhuset, Stockholm, Svédország

A stockholmi Radhuset metróállomás úgy néz ki, mint egy barlang. Kialakításánál a természetes formákra törekedtek.

7. Avtovo, Szentpétervár, Oroszország

Az Avtovo metróállomás egy előkelő pontja Szentpétervárnak, ahol fehér márványt és üveget használtak fel díszítésként. A moszkvai állomásokhoz hasonlóan itt is egy palotában érezhetjük magunkat.

8. Staromestska, Prága, Csehország

A prágai Staromestska metróállomás olyan belülről, mintha egy legóvárba érkeztünk volna. Az óvárosban található bohém, színes állomás 1978-ban került átadásra.

9. Szent Gellért tér, Budapest, Magyarország

Habár sokat kellett rá várnunk, de a 4-es metró állomásai kétségkívül gyönyörűek és nemzetközi viszonylatban is megállják a helyüket. Az egyik legszebb közülük a Szent Gellért téri metróállomás.

10. Universitá, Nápoly, Olaszország

Az Universitá metrómegállóban olyan érezete lehet az embernek, mintha egy Barbie baba házba csöppent volna. Mindenhol rózsaszín, lila és babakék színek érnek, bármerre is nézel.

11. Formosa Boulevard, Kaohsziung, Tajvan

A tajvani Kaohsziung városban található Formosa Boulevard metróállomás 2008 óta üzemel. A 3 szintes, különböző színekben pompázó állomás a világ legnagyobb üveg alkotása.

12. Zoloti Vorota, Kijev, Ukrajna

A kijevi Zoloti Vorota metróállomás érdekessége a 80 különböző mozaik kép, melyek a Tatárjárás időszakát és az akkor történt pusztításokat mutatják be.

13. BurJuman, Dubaj, Egyesült Arab Emírségek

Dubajban nemcsak az épületeknek, de a metrónak is megadják a módját. Az állomást hatalmas csillárok díszítik, a luxus még itt is kézzelfogható.


Képek: Wikipedia
Borítókép: innen

Ajánlatok