accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Mennyibe kerül a repülőjegy a csecsemőknek az egyes légitársaságoknál?

utazomajom /

A Wizz Air születésnapjára soha nem látott akciót hirdetett meg a legnagyobb konkurense, a Ryanair. A kezdeményezés keretében több, mint 24 útvonalra kínáltak 3500 forintos retúr repülőjegyeket. Sokan jeleztétek, hogy a csecsemőknek többe kerül, mint a felnőtteknek. Sajnos ez valóban így van, a legtöbb fapados légitársaság a csecsemőket fix áron szállítja. A 2 év alatti gyerek általánosságban a szülő ölében utazik, melyhez a légitársaság speciális övet biztosít. Előfordulhat tehát, hogy amíg a felnőttek 3.500 forintos áron utaznak, a csecsemők számára ugyanazon az útvonalon 17.500 forintot kell fizetni, és még ülést sem kapnak. Nézzük a részleteket.

Ryanair

A csecsemők a Ryanair fedélzetén 8.750 Ft / út áron utazhatnak. Gyerekenként egy összecsukható babakocsi, iker babakocsi, hordozó, kenguru, valamint a következők valamelyike szállítható ingyenesen: autós ülés, ülésmagasító vagy utazóágy. A repülőtérre való érkezéskor a 2 ingyenesen szállítható gyermekfelszerelést a poggyászátvevő pultnál fel kell címkéztetni. A pult a járat tervezett indulása előtt 40 perccel bezár. Minden további csecsemő-/gyerekfelszerelés (maximum 20 kg/darab) szállítása online lefoglalható darabonként £10 vagy €10 áron, egy útra. További részletekért kattints ide.

Wizz Air

A csecsemők a Wizz Air fedélzetén  ‎11 100 Ft / út áron utazhatnak. Felnőtt ölében (egy felnőtt ölében legfeljebb egy csecsemő utazhat) vagy a repülőgép biztonsági övével rögzíthető autós gyermekülésben, amelyben a gyerek hátrafelé néz. Utóbbit felár ellenében lehet a fedélzetre vinni. A csecsemőkkel utazók mind a check in pultnál, mind a beszállásnál automatikusan beállhatnak az elsőbbségi sorba. Jó hír, hogy a poggyászszabályok mindenkire vonatkoznak, vagyis mind a csecsemők, mind a gyermekek után is ingyenesen felvihető egy kézipoggyász (40x30x20cm) a fedélzetre. A csecsemővel utazó felnőtt magával viheti a baba utazásához szükséges kellékeket (de babakocsit és bölcsőt nem vihet a fedélzetre). A babakocsikat az egyéb poggyászokkal együtt fel kell adni. A szállítás akkor ingyenes, ha az eszköz használója az utasok között van. A részletekről mi is írtunk, illetve a Wizz Air hivatalos oldalán is lehet tájékozódni.

KLM

16 év alatti gyermekek kedvezményesen utazhatnak a KLM járatain. Cikkünkben a csecsemőkre koncentrálunk. Egy Budapest – Amszterdam viszonylatban 4€-t kell fizetnünk, míg egy tengerentúli Aruba esetében 100€ körüli tétellel kell számolni retúr repülőjegy esetében. A csecsemők 1 db kézipoggyászt vihetnek fel (max. 12 kg, max 55 x 35 x 25 cm méretű), egy összecsukható babakocsit (amit a beszálláskor vesznek el, de már a becsekkoláskor kell rá kérni szalagot), illetve egy autósülést vihetnek díjmentesen. A részletekért kattints ide.

Air France

A két év alatti ölben utazó csecsemők 90%-os kedvezménnyel utazhatnak. A poggyász és babakocsi feltételek ugyanazok, mint a KLM-nél. A részletekért kattints ide!

Emirates

Talán az Emirates a leginkább gyerekbarát légitársaság, erről bővebben írunk is. 10 kg-os poggyász és a babakocsi feladható. A szülők ölében vagy babahordozóban utazó csecsemőknek szóló jegyek kedvezőbb árúak a teljes felnőtt viteldíjhoz képest. Példaként egy 200 ezer forintos Maldív-szigetek-i utazást néztünk meg, ott a csecsemőért 21.300 forintot kell fizetni, tehát körülbelül 90%-os a kedvezmény. Az online foglalás során lehetőség van babahordozó kérvényezésére az Utas adatai címszó alatt.

6–36 hónapos korú gyermekek utazhatnak a fedélzeten autós gyermekülésben, amennyiben külön ülést vásárolnak a gyermek számára. Az autós gyermekülések a repülés bármely szakaszában használhatók, beleértve a felszállást és a leszállást. Kizárólag menetirány szerint beköthető autós gyermekülés használható, amely a repülőgép biztonsági övével is az üléshez rögzíthető, nem csak az autókban használatos vállövvel (2 ponton). A repülőtéri szolgálat fogja az utasfelvételnél jóváhagyni az autós gyermekülés fedélzeti használatát.

Olvasói tapasztalat: Az első sorban felár nélkül lehet ülést foglalni csecsemővel, hiszen oda lehet feltenni a bébikosarat. A kosár minősége közepes (kicsi összecsukhatós verzió). A kisgépen csak simán a turista első sorba tesznek, mindkettő előnye, hogy nagy a lábtér (ingyen). A baba mellett mindenki oda ülhet, akinek azonos a foglalási száma.

Lufthansa

Jegyárból 90% kedvezményt kapnak a csecsemők. Ha van hely az első sorban, akkor felszálláskor egy kis kérlelés után oda lehet jutni. A szabály: első a fizetős utas, utána a kisbabások. Ha nincs hely az első sorban, törekszenek rá, hogy szabad széket kapjon a kisbabás, például ablak melletti székre rakját a szülőket és a kisbabát.
Babakocsi + Gyerekülés + 23 kg-os feladható bőrönd az árban, de 8 kg poggyász nincs, csak pelenkatáska. A babakocsit kapuhoz és feladva is lehet kérni. Elvileg csak az esernyőre csukható babakocsit fogadják el (van ugye az esernyőre és a lapra csukható), de ha rámenős az ember, akkor megy a lapra csukható is. Nagyon figyelmesek, a mózes robosztus, ténylegesen használható babaágynak.

LOT

Ugyan az a rendszer, mint a Lufthansa, de az első sor az jár az egész családnak. Foglaláskor kell hívni őket, és felár nélkül az első sorba tesznek, így nem kell extrán fizetni. A varsói repülőtéren játszótér is van.

Qatar Airways

Ha a gyermek szülei ölében utazik, a csecsemőkre vonatkozó áron vásárolhat neki jegyet, 90% kedvezménnyel. A csecsemőknek egy puha Ella Fun plüss játékkal, egy könyvvel és egy szemmaszkkal kedveskednek. A Qatar Airways mózeskosarat is biztosít a csecsemőknek. A mózeskosárral ellátott ülések igényléséhez fordulj a legközelebbi Qatar Airways irodához. A csecsemő maximális testsúlya nem haladhatja meg a 11 kg-ot, és a gyermek nem lehet 24 hónapnál idősebb. Ezenfelül a csecsemőnek be kell férnie a mózeskosárba. A feladható babakocsin kívül egy darab 10 kg-os poggyász adható fel, amely, legfeljebb 115 cm méretű lehet.

Turkish Airlines

Belföldi járatok esetében 1-2 ezer forintot kell csak fizetni a csecsemő után, nemzetközi járatok esetében pedig változó mértékű kedvezményt adnak. Példaként egy Maldív-szigetek utazást néztünk meg, ahol 220 ezer forintos felnőtt jegyár esetében 16.000 forintot kellett fizetni a csecsemő után. Babakocsi feladható.

Általánosságban

Hosszabb utazás esetében a normál légitársaságoknál jelentős kedvezménnyel utazhatnak a csecsemők. A feladható poggyászok és babakocsik terén lényeges különbség nincs. A fedélzeten néhány légitársaság kis csomaggal kedveskedik a piciknek, illetve sokkal jobban odafigyelnek a gyerekes szülőkre. A két év alattiak számára kevesen tartanak bébiételt, de erre is van példa. A repülőtereken nem veszik el a bébiételeket, illetve vizet, innivalót is lehet vinni a picinek. Nyugodtan vágjatok bele családosan is a repülős utazásnak, ha az első után úgy látjátok, hogy nem sikerült úgy, ahogy terveztétek, akkor még mindig lehet autóval próbálkozni a későbbiekben. A mi tapasztalatunk az, hogy a sok újdonság annyira lefoglalja, hogy eltereli a figyelmét a hosszú utazásról.

Ajánlatok