accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ilyet még nem láthattál: csodálatos, különleges festésű repülő szállítja az olimpikonjainkat

utazomajom /

A Wizz Air a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) közös sajtótájékoztatóján lerántotta a leplet arról az egyedi festésű repülőgépről, amely a 2024. évi nyári olimpiai játékokra szállítja a hazai sportolókat. A Team Hungary dizájnt viselő repülőgép többek között a Budapest és Párizs-Orly útvonalon fog repülni a mai naptól kezdődően.

A Wizz Air február végén együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Olimpiai Bizottsággal a 2024. évi nyári olimpiai játékok alkalmából. A magyar csapat tagjait a partnerség értelmében a Wizz Air, mint a MOB hivatalos partnere szállítja az olimpiai játékokra, biztosítva számukra, hogy időben és a lehető legkényelmesebben jussanak el az ötkarikás játékok helyszínére. Az olimpikonok menetrendszerű járattal utaznak, így számtalan Budapest-Párizs járaton találkozhatnak majd az utasok a magyar csapat tagjaival.

Ma végre láthatta a nagyérdemű a csodás festésű Wizz repülőgépet

„A Magyar Olimpiai Csapat létszáma a mai napon 161 fő, ami az elkövetkező néhány hétben még nőni fog, számításaink szerint körülbelül 180 és 190 között lesz a sportolói küldöttség létszáma a tartalékokkal együttmondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke – „Büszkék vagyunk rá, hogy várhatóan túlszárnyaljuk a tokiói létszámot, amint arra is, hogy ezzel a különleges festésű repülőgéppel utazhat a csapat összes tagja az olimpiára, és bízunk benne, hogy augusztus 12-én minél többen jönnek majd haza az aranygéppel, és hogy lesz okunk az ünneplésre. Korábban irigykedve néztük más nemzetek olimpiai gépét, nagyon örülök, hogy most a magyar sportolók is már az odaúton érezhetik, mennyire fontosak, hogy milyen sokan támogatják őket – amit ezúton is nagyon köszönök a Wizz Airnek.”

„Ötvenhét nap van hátra az olimpia rajtjáig, minden nap érezzük a közelségét, a sportirányítás pedig a Magyar Olimpiai Bizottsággal szorosan együttműködve továbbra is igyekszik mindent megtenni azért, hogy minden feltétel adott legyen kiváló sportolóink számára ahhoz, hogy Párizsban, abban a valamivel több mint két hétben teljesítményük legjavát tudják nyújtani”mondta dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár. Hozzátette, sporttörténeti pillanat, hogy a magyar csapat ilyen exkluzív, egyedi dizájnnal ellátott géppel utazhat a magyar főváros és a játékok helyszíne között.

A különleges festésű Team Hungary repülőgép megjelenésén a Wizz Air csapata mellett egy főként mérnökökből álló, 13 fős szakmai csapat dolgozott két hónapon keresztül. A jármű két oldalán található, 50 apróbb darabból álló grafikát egy külön erre a célra fejlesztett szoftver segítségével alkották meg, míg maga a dekoráció felvitele egy hétig tartott.

„Nagyon büszkék vagyunk erre a repülőgépre, és arra, hogy a MOB hivatalos partnereként kifejezhetjük támogatásunkat a magyar sportolók, és nem utolsó sorban a magyar utasok felé. A repülőgép, amely a világ egyik legfiatalabb flottájának részét képezi, tavasszal érkezett meg hozzánk a hamburgi Airbus gyárból. A legmodernebb technológiával készült Airbus A321neo-val azt is biztosítjuk, hogy a magyar utasok mellett a magyar versenyzők is minél kényelmesebben utazhassanak velünk Párizsba, és ott nagyszerű eredményeket érhessenek el” – mondta Tischner Roland, a Wizz Air üzemeltetési vezetője.

Ajánlatok