accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A Ryanair dolgozói minden eddiginél nagyobb sztrájkot jelentettek be!

utazomajom /

Továbbra sem közelednek az álláspontok, ezért a szakszervezetek minden eddiginél nagyobb munkabeszüntetésre készülnek szeptember 28-án. Ezúttal 5 európai országban lesz sztrájk, belga, spanyol, portugál, olasz, és holland kollégák egyszerre teszik le a munkát.

Fontos tudni, hogy a sztrájk miatt a légitársaság nem köteles kártérítést fizetni, azonban a légi utasok jogai szerint kérhető a repülőjegy árának visszatérítése vagy átfoglalás egy másik járatra.

A sztrájkokat szervező szakszervezetek azzal indokolják a munkabeszüntetéseket, hogy a Ryanair nem tekintheti egységesnek a német munkavállalóknál a már spanyol, ír és olasz szakszervezetek által aláírt kollektív szerződést, mert szerintük abból több lényeges pont hiányzik.

Budapestről induló járatok esetében főként a barcelonai, gran canariai, madridi, malagai, santanderi, valenciai, milánói, nápolyi, palermoi, pisai, római, velencei útvonalon érdemes alternatív tervvel is készülni.

Ha a járatod érintett a törlésben, itt fogod megtalálni: járat információk

Vélemény

Néhány napja megjelent cikkünk hatalmas felháborodást váltott ki a légitársaságoz valamely módon kapcsolódó olvasóink körében. Elsősorban a Ryanair hivatalos oldalán elérhető pilótafizetésekkel kapcsolatban volt hitetlenkedés. Sokan cáfolták a híreket, azonban többszöri kérésemre sem sikerült a szóbeszédnél hitelesebb forrást mutatni egyetlen kommentelőnek sem. Egy ex-Ryanair pilóta nyilatkozata szerint teljes mértékben elfogadhatatlan munkakörülményeket biztosít a cég, ezen kívül pedig az említett fizetések sem felelnek meg a valóságnak – Ő privát üzenetben keresett meg minket.

Elmondása szerint ha az ír társaságnál képeznek ki pilótának, akkor nemhogy ételre, de még buszjegyre sem lesz pénzed, amiből ki tudsz jutni a repülőtérre. Arra ne is gondolj, hogy esetleg ruhákat tudj venni magadnak. Ennek oka, hogy a drága pilótaképzés díját átvállalják, amit a későbbi fizetéseidből folyamatosan vonnak le – amolyan diákhitel szerűen.

Én nagyon erős fenntartásokkal kezelem az általa elmondottakat, és nehezen hiszem el, hogy bárki is pilótának állna, ha ez valóban így lenne, de gondoltam úgy korrekt, ha megemlítem a másik oldalt is.

Ajánlatok