accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Síelés Andalúziában a pálmafák közelségében

lanymajom /

A Malagából könnyen elérhető sí központ a Sierra Nevada nemzeti parkban található. A környék különlegessége, hogy egyik nap még a hegyekben síelhetünk, a másik nap pedig már élvezhetjük az akár 18-20 fokos téli jó időt és a napsütést a pálmafák között az andalúz tengerpartokon. Utánajártunk, hogy ez az élmény milyen költségekkel jár. 

A sierra nevadai sí központ Spanyolország legmagasabb, illetve Európa legdélebbi sípályája, mely Malagától 120, Granadától pedig 27 km-re fekszik. A központot 2100 méter magasságon építették ki, a felvonó pedig 3282 méterig közlekedik. Összesen 94,8 km pálya áll a síelők rendelkezésére, melyből 14% zöld, 35% kék, 43% piros és 8% fekete jelzésű. A környező hegyek magasságának köszönhetően a síszezon november végétől egészen május végéig tart. Sierra Nevada lejtői elég szelesek, habár szezon vége fele már gyakori a napsütés. A sípályákhoz legközelebbi település Pradollano, ahol különböző üzleteket találunk, többek között élelmiszerboltot is, így aki önellátó módon oldaná meg az étkezést, annak erre is van lehetősége, de persze különböző éttermek, bárok sőt még szórakozó hely is várja a sportolás után megfáradt turistákat. Tömegre szinte egyáltalán nem kell számítanunk, hiszen Sierra Nevada lejtőit még nem fedezte fel a tömegturizmus.

1. Utazás a repülőtérről

A sí központ Malaga repülőteréről autóval 2 óra alatt közelíthető meg, de a kirándulóknak tömegközlekedési lehetőség is rendelkezésre áll. Ha segítségre lenne szükséged az autóbérléshez, akkor kattints ide. Aki inkább a buszt választja, annak először is Granadába kell eljutnia, majd ott átszállni a sí központba közlekedő buszra.

Menetrend információért Malaga és Granada között kattints ide, Granada és Sierra Nevada között pedig ide.

2. Szálláslehetőségek

A szállás lehetőségekért és a pontos árakért keresd föl az Utazómajom oldalát, ahol egyszerűen összehasonlíthatod és kiválaszthatod a legkedvezőbb áron kínált szállásokat.

síelés sierra nevada
A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/nachomc/3417630408/

3. Sífelszerelés

Sífelszerelést Granadában vagy Sierra Nevadában is bérelhetünk, utóbbiban olcsóbban, de akár még online is foglalhatunk kedvező feltételekkel. Ha a sajátod vinnéd, itt találsz árakat.

Teljes sífelszerelés online foglalva napi 16 eurótól, helyszínen 20 eurótól lehetséges. Bővebb információért és a pontos árakért az alábbi oldalakon érdemes tájékozódni:

http://www.snowrental.co.uk/

http://www.malagaholidays.com/guide/skiing/skiing-equipment.php

http://www.sierranevada.co.uk/component/k2/69.html?Itemid=575

http://www.lovegranada.com/sierra-nevada/ski-rental/

4. Felvonó használati díj

Felvonó napi bérlet 35,5 eurótól kezdődik, a részletes díjtáblázatért kattints ide.

Forrás: https://www.flickr.com/photos/46695600@N03/4591627807/

5. Síoktatás

Sí- vagy snowboardoktatás már 39 eurótól igénybe vehető, a részletes díjtáblázatért kattints ide vagy ide.

6. Biztosítás

Biztosítással kerek az utazás, amit itt könnyen elintézhetsz.

Forrás: https://www.flickr.com/photos/aparejador/3152511148/

Síelés után milyen programlehetőségek vannak a környéken?

Ahogy már a bevezetőben is írtuk, Sierra Nevada különlegessége, hogy a síelést könnyen kombinálhatjuk a Costa del Sol vagy a Costa Tropical partjain való napozással és strandolással is, főleg ha tavaszra tervezzük be az utazást. A kirándulásból semmiképp se hagyjuk ki a festői kisváros Granada megtekintését sem, illetve Malagában is érdemes eltölteni pár órát, ahol megismerkedhetünk az arab építészet vonásaival is. Akinek több ideje van, az felkeresheti az egyáltalán nem ronda Ronda városát vagy akár még Gibraltárra is ellátogathat és találkozhat a pimasz majmokkal.

Ajánlatok