accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Koronavírus: Ilyen feltételekkel utazhatsz Spanyolországba

utazomajom /

[Frissítés: 2020. május 24]

Az ország miniszterelnöke bejelentette, hogy Spanyolország júliusban nyitja meg határait a turisták előtt. “Mostantól a vendégek tervezhetik a júliusi nyaralásukat országunkban” – nyilatkozta a televíziós beszédében. Hozzátette, úgy fogadják a turistákat, hogy se ők, se a helyiek ne sodorják magukat veszélybe.


A spanyol kormány május 12-i rendelete értelmében május 15-étől kezdődően (egészen a veszélyhelyzet végéig) azok az állampolgárok, akik belépnek Spanyolország területére, kötelesek 14 napos házi karanténba vonulni. A 14 nap alatt kizárólag élelmiszerboltba, gyógyszertárba és orvoshoz mehetnek, a maszk használata továbbra is kötelező. A házikarantén betartását az illetékes egészségügyi hatóság ellenőrizheti.

Május 15. és május 24. között  a jelenleginél szigorúbban hosszabbítják meg a légi és szárazföldi határok zárlatát. Ennek értelmében a fenti időszakban az országba csak spanyol állampolgárok, illetve rezidens külföldiek léphetnek be – még a Spanyolországon keresztüli tranzitálás sem lehetséges (pl.: Latin-Amerikából Európa más országaiba történő utazás esetén). – olvasható a Konzuli Szolgálat honlapján.

Spanyolország kiterjeszti a nemzetközi utazókra vonatkozó korlátozásokat június 15-ig – jelent meg a spanyol EL PÁIS portálon. Ennek értelmében az országba csak különös indokkal lehet belépni, tranzitként pedig csak Schengenen belüli lakosoknak szolgálhat, akik a hazájukba szeretnének visszajutni. A legfrissebb információk szerint június 15-ig turisztikai céllal biztosan nem utazhatunk Spanyolországba.

A Wizzair május elején újraindította járatait Madrid-Budapest és Barcelona-Budapest között, ám a bizonytalan körülmények miatt számos járatát törölni kényszerült.

Madrid és Barcelona városáig az országon belül repülővel (Iberia, Vueling), vonattal (Renfe) vagy busszal (Alsa, Avanzabus stb.) lehet utazni. Indulás előtt ajánlott az érintett közlekedési vállalat honlapját felkeresni, mert bizonyos esetekben csak indulás előtt 24 órával lehet jegyet váltani. Internetes jegyvásárlás ajánlott.

Mivel folyamatosan változhatnak a szabályozások, ezért érdemes indulás előtt mindenképp tájékozódni. A jelenlegi esetben egy spanyol kiruccanás esetén minimum 4 hét karanténra kell számítani, két hét Spanyolországban, majd két hét Magyarországon.

Spanyolország egyébként nagyon szeretné újraindítani a turizmusát. Legutóbb egy olyan tervvel állt elő, amely Európát felosztaná piros és zöld térségekre, és a zöld területen élők szabadon mozoghatnának másik zöld térségbe. Tehát ha Pest megye és Katalónia is a zöldbe esne, akkor Barcelona és Budapest között újraindulhatna a turizmus.

További cikkeink a témában: Görögország, Horvátország, Izland, Olaszország, Szlovénia

Ajánlatok