accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Koronavírus: Ilyen feltételekkel utazhatsz Horvátországba

utazomajom /

Horvátországban a mai napig mindössze 2,221 koronavírusos beteget regisztráltak, ebből jelenleg 277 aktív eset van, az itthoni 1775-höz képest. A magyarok körében méltán népszerű üdülőhelyre évente több százezer honfitársunk látogat el, így rendkívül fontos, hogy tisztán lássunk.

A hivatalos információk alapján Horvátország már vasárnaptól fokozatosan újranyitotta a határait, de egyelőre csak azok a külföldi állampolgárok léphetnek az országba, akiknek üzleti vagy más gazdasági érdekeltségük van, ingatlannal vagy hajóval rendelkeznek, valamint halaszthatatlan személyes okok miatt utaznának.

A Jutarnji List című horvát napilap viszont szerdán arról írt: akik a határon fel tudnak mutatni igazolást arról, hogy van foglalásuk hotelbe, kempingbe, hajóra, túrára vagy privát szálláshelyre, azok is beléphetnek az országba. A Horvát Idegenforgalmi Közösség kérdésünkre megerősítette ezt az információt, majd az egyik horvát turisztikai portál is megírta.

A horvát közegészségügyi intézet megfogalmazta a tengerben és a medencékben történő fürdőzésre vonatkozó ajánlásait. Ezek alapján a sós és az édesvizű fürdőhelyeken is száz négyzetméteren legfeljebb 15 ember tartózkodhat. Ezen kívül mindenkinek azt javasolják, hogy az üdülőhelyeken is tartsa be a legalább másfél méteres távolságot. A napozóágyakat naponta többször fertőtleníteni kell, és csak úgy szabad elhelyezni, hogy megfelelő távolságot biztosítson az emberek számára. – írta az MTI.

Fontos megjegyezni, hogy függetlenül attól, hogy Horvátországban kevesebb a megbetegedés mint itthon, ha valaki bármely külföldi országból jön haza, 14 napos hatósági házi karantén várja. A kivételeket a linkre kattintva olvashatod. A fenti információk a jelenlegi állapotot tükrözik. Mindent megteszünk, hogy hiteles forrásokból tájékozódjunk, de mivel óráról órára változhat a helyzet, kérlek benneteket, mindig tájékozódjatok indulás előtt.

További cikkeink a témában: Görögország, Olaszország, Izland, Spanyolország, Szlovénia

Ajánlatok