accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Koronavírus: Ilyen feltételekkel utazhatsz Görögországba

utazomajom /

Frissítés [2020. május 21]

Július elsejétől koronavírus teszt nélkül utazhatunk Görögországba, akár turisztikai céllal. Természetesen karantén sem vár az utasokra, viszont ha a hatóságok úgy látják, bizonyos esetekben mintát vehetnek. Az egész évben üzemelő szállodák június elsejétől, míg a szezonális hotelek június 15-től nyithatnak ki. Az athéni repülőtér még ennél is korábban, már június 15-től fogad járatokat, az összes görög légi kikötő pedig július elsejétől áll a turisták rendelkezésére.

A következő 5 hónapra a tömegközlekedési jegyek áfáját 24-ről 13 százalékra csökkentik, ebbe természetesen beleértendők a szigetek közti kompjáratok is. Csökkenés várható a kávé és a nem alkoholos italok forgalmi adójánál is.

 

Görögországi utazási ötleteinket ide kattintva éred el. Egy hetes Korfu már 46.500 Ft-ért foglalható!


Görögország július elsején megnyílik a turisták előtt, jelentette ki Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök. Ha valaki a meghirdetett időpont előtt szeretne az országba utazni, 14 napos hatósági házikaranténba kell vonulnia. A szabályozást megszegők 5000 euró pénzbüntetésre számíthatnak.

Stelios Petsas kormányszóvivő szerint a strandok május 16-ai megnyitása fontós próbája lesz annak, hogy az emberek képesek-e betartani a szükséges korlátozásokat, különösen a távolságtartásra. A görög szigeteken egyébként már 30 fok feletti a hőmérséklet.

Az idegenforgalom adja Görögország hazai össztermékének 30 százalékát. A szállodák, éttermek, utazási irodák egyharmada csődtől tart a járvány miatt.

A protokoll szerint a napágyakat minimum 4 méteres távolságba kell egymástól elhelyezni. A görög kormány komoly pénzbírsággal és akár teljes bezárással fenyegeti azokat a hoteleket és strandokat, akik nem tartják be a szabályokat.

Habár a július elseje egyelőre a hivatalos dátum, nem csodálkoznánk, ha ez változna a későbbiekben. Mindenképp azt ajánljuk, hogy csak lemondható szállást és autóbérlést foglalj előre. Októberre azonban 8 nap Korfu már 45.500 forintért foglalható repülővel és szállással együtt.

További cikkeink a témában: Olaszország, Horvátország, Izland, Spanyolország, Szlovénia

Ajánlatok