accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Koronavírus: Ilyen feltételekkel utazhatsz Szlovéniába

utazomajom /

Elsőként az Európai Unió tagországai közül Szlovéniában hivatalosan vége van a koronavírus-járványnak, ami bizakodásra adhat okot a környező országok számára is.

A csütörtök esti bejelentés alapján az EU-állampolgárok bizonyos feltételekkel május 31-től szabadon beutazhatnak az országba. Az Európai Unió állampolgárai a határátkelők egy részénél már beléphetnek az országba és a hét napos karantén sem vonatkozik már rájuk. EU-n kívülről érkezők továbbra is 14 napos karanténra számíthatnak.

A Magyarországgal közös határszakaszon öt ilyen átkelőn keresztül közlekedhetnek az állampolgárok. Továbbra sem léphetnek be Szlovéniába azok, akik a határon közlik, hogy fertőzöttek az új koronavírussal, vagy a betegség tünetei látszanak rajtuk. Ez alól csak azok kivételek, akiknek állandó lakhelye van Szlovéniában, nekik viszont jelentkezniük kell az egészségügyi ellátórendszernél.

Szlovéniában júniusban négy csillagos hotel már napi 24.000 Ft-tól foglalható két főre!

Az országban jövő hétfőn kinyithatnak a bevásárlóközpontok, a legfeljebb 30 szobával rendelkező szálláshelyek, a kávézók és éttermek, továbbá az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatos osztályai – derült ki a válságkabinet csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Fontos megjegyezni, hogy függetlenül attól, hogy Szlovéniában már nincs járvány, ha valaki bármely külföldi országból jön haza, 14 napos hatósági házi karantén várja. A kivételeket a linkre kattintva olvashatod.

További cikkeink a témában: Görögország, Horvátország, Izland, Spanyolország, Olaszország

Ajánlatok