accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Dortmund

utazomajom /

Engem az vonz Németországban, hogy az emberek nyugodtak, hétvégén mindig van programjuk, sportosak, jól élnek. Ez valahogy az utazási típusukat is meghatározza. A legtöbb magyar még ha lehetősége lenne rá, akkor sem menne kirándulni, vagy piknikezni a családjával az erdőszélre, ami Németországban egy közkedvelt dolog. Sokan vendégmunkásként vagy tanulói csereprogrammal ismerik meg ezt a laza országot, ahol ihatsz alkoholt köztéren, illetve villamoson is, ahol tiszta és pontos a vonat, finom a sör, a foci VB-t minden sarkon vetítik, ahol az emberek többsége Jürgen és ahol nem ismerik a TV paprikát.

Az Utazómajom segít, mivel takaríthatsz meg sok eurót Nyugat-Németországban:

1. Kiutazás

Wizz Air menetrend szerinti járatokat indít Budapestről Dortmundba. Érdemes 2 hónappal ezeket a jegyeket megvenni, hogy olcsó legyen. Nagy csomaggal, a fáradhatatlan utazóknak az Eurolines, valamint az Orangeways busztársaságokat ajánlom.

utazomajom.hu-wizzair-dortmund-stadion-utazas
Stadion

Hogyan juthatsz be olcsón a Dortmund reptérről?

Különböző Shuttle buszok (7,5 euro) visznek be a városközpontba.
Viszont van egy olcsóbb lehetőség! Nagyon nagy segítség ehhez a www.vrr.de oldalon a Fahrplanauskunft fülecske.
A 440-es busz megállója a shuttle megállótól 20m-rel távolabb van. Itt a buszvezetőtől kell kérni 1 db jegyet (A mágikus mondat itt: Ájne ájnzelticket bitte!) A buszról Dortmund Hörde Bf megállónál (27 perc) át kell szállni az U41-es metróra (Brechten felé megy), ami az út másik oldalán található és közvetlenül a vasútállomásra visz, a városközpontba. A jó hír, hogy a buszon nagyon helyesen megvásárolt jegyed még itt is érvényes, hiszen 1 irányba 2,5 órán keresztül utazhatsz vele. Jó, mi?

utazomajom.hu-wizzair-dortmund-vasutallomas-buszallomas-utazas
Vasútállomás

2. Utazás „megyén belül”

Vonattal: A megyéket Németországban Bundeslandnak hívják. Minden Bundeslandnak meg van a saját tarifatáblázata. A vonatok nagyon kényelmesek, tiszták és pontosak. Vonatjegyet és akciókat a www.vrr.de honlapon keresztül találsz, de helyben az automatából is megveheted. Ehhez szükséges némi idegen nyelv ismeret (német, angol), de általában segítőkészek az emberek az automatáknál. Az VRR (Verkehrsverbund Rhein-Ruhr) hatókörén belül A-E körzetek találhatók. Értelemszerűen a körzetek távolságával a jegyár növekszik, viszont érdemes a körzetek szerinti bérletet megnézni annak, aki több időt tölt a környéken. A gépi jegyvétel is pofon egyszerű, hiszen a város megadásával automatikusan listázza a legközelebbi vonatokat és azok árait. Létezik hétköznapi napi jegy (Tagesticket), amely a Bundeslandon belül 24 órán keresztül használható.

3. Utazás az egész országban

Vonattal: A hétvégi csoportos kiránduláshoz a legjobb a 24 órás 5 személyre szóló jegy (Schönes-Wochenende-Ticket). Ennek nagy előnye, hogy egy ember megveszi a jegyet és felírja rá a nevét, mint csoportvezető. Ezután bármely 4 személy csatlakozhat hozzá. Ára: 44 euro interneten és automatából megvéve, míg a jegyárusítóknál, az úgynevezett Reisezentrumban 46 euroba kerül. Ha valaki leleményes, akkor találhat útitársakat és akár ingyen is kijöhet a vonatozás. Van egy telekocsis oldal, amit csoportos vasúti utazásokhoz is használnak manapság: www.mitfahrgelegenheit.de.

Busszal: több busztársaság is hirdet akciós utakat. Érdemes kiutazás előtt figyelni, hiszen a Flixbus (www.flixbus.de) már 1 euroért elvisz több közeli helyre, de akár hosszabb utakra is foghatunk ki nagyobb akciót.

Telekocsi: www.blablacar.de

4. Németországból külföldre

A megabus (www.megabus.com) is hirdet külföldi olcsó utakat Franciaországba, Angliába és Belgiumba. A szemfülesek akár kifoghatnak 1 euroért akár Párizsi utat is.
Düsseldorfból nagyon sok olcsó ajánlat van tengeren túli desztinációkra.


Természetesen ennél több lehetőség létezik, amit profi internet-felhasználóként meg is találhatunk. Az itt ismertetett utazási választékban azok találhatók meg, amiket használtam, vagy nagyon hasznosnak tartok.

Utazz okosan!

Ajánlatok