accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

TOP 5 kihagyhatatlan élmény a Bledi-tó körül

utazomajom /

Vannak helyek Európában, amelyeket legalább egyszer az életben látni kell. Az egyik ilyen „bakancslistás” úti cél a Bledi-tó, Szlovénia büszkesége, ahol a várost, a tavat és a látnivalókat legkényelmesebben rollerrel fedezheted fel.

Látnivalók a Bledi-tó körül

Bled városa Budapesttől 520 km-re fekszik és kb. 5 – 5,5 órás autóúttal érhető el (Utazómajom-ajánlatok). Itt található Szlovénia második legnagyobb természetes tava, a Bledi-tó (szlovénul Blejsko jezero), amely rendkívül kedvelt fotótéma, köszönhetően a festői környezetnek és a tavat körülölelő hegyek, erdők látványának. És hogy mi mindent érdemes megnézni és kipróbálni Bledben?

1.   Csónaktúra a Bledi-szigetre

A látogatók kedvence a vízben található aprócska sziget (Blejski otok), amelyet kizárólag csónakkal vagy a helyi pletna bárkával lehet megközelíteni. A sziget legfőbb látnivalója a 17. században épült Nagyboldogasszony búcsújáró templom, amelynek tornya büszkén magasodik a tó közepén. A templomhoz 99 lépcső vezet felfelé, ha ott jártok, feltétlenül számoljátok meg!

Bledi-tó
Pletna bárka a Bledi-tónál (fotó: Jason Thomas / Unsplash)

Utazómajom tipp:

Aki eljut a szigetre, mindenképp kongassa meg a harangot. A legenda szerint ugyanis, ha valaki háromszor megrántja a harang kötelét, annak nagy szerencséje lesz. Úgy legyen!

2.   Rollerrel a Bledi-tó körül

Ha a Bledi-tóhoz megyünk, szinte adja magát, hogy rollert vigyünk magunkkal. Nemrég rátaláltunk a hazai gyártású Boardyra, amely végre egy olyan roller, ami valódi élménnyé teszi a közlekedést. Rugalmas deszkája miatt bárhol tudjuk használni, még földúton, macskakövön vagy akár füvön is. Ezen felül pár másodperc alatt összecsukható, nagyon könnyű, és egy átlagos autó csomagtartójában 4 darab is elfér egyéb cuccaink mellett.


A tó körüli 6 km-es járda tökéletesen alkalmas mindenféle gurulásra, de ahhoz azért túl rövid, hogy emiatt négy kerékpárt szenvedjünk fel az autó tetejére. A rollereinket viszont csak bedobjuk a csomagtartóba, és amint leparkoltunk, már gurulhatunk is vele zsúfolt sétáló utcákba, kávézókba és éttermekbe is. Vendéglátóhelyekből szerencsére a Bledi-tó körül nincs hiány, ezért nyugodtan iktassunk be egy-két megállót az úton, és mindenképpen kóstoljuk meg a híres bledi krémest!

Ha valakit részletesebben érdekel a Boardy, keresse fel a gyártó honlapját: www.boardyonboard.com

 

Amennyiben kedvet kaptál és szívesen kipróbálnád a Boardyt, most lehetőség van egy Try & Buy akció keretén belül akár egy nyaralásra is elvinni, és ha mégsem tetszik, a forgalmazó 30 napon belül visszaveszi.

Utazómajom tipp:

A városnéző kiruccanásokhoz is praktikus Boardy nem csak autóban, hanem repülőn is szállítható.  Egy 23 kg-os poggyászban akár 2 felnőtt + 1 gyerek Boardy + pumpa és pótgumi is elfér a táska súlyával együtt.

3.   A bledi krémes nyomában

Bledből nem lehet úgy hazatérni, hogy ne kóstoljunk krémest! A sütemény 1953 óta szerepel a Hotel Park kínálatában, de ma már bármelyik kávézóban, étteremben, sőt fagyizóban is kapható, olyan népszerű lett a látogatók körében. A magyarországi cukrászdákból jól ismert krémeshez képest a szlovén süti kevésbé édes, titka, hogy adalékanyagoktól mentesen készül sok vanília, tojás és tejszín felhasználásával.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bled, Slovenia (@bledslovenia) által megosztott bejegyzés,

4.   Panorámáért irány a Bledi vár!

Szlovénia egyik legrégebbi kastélyáról már 1011-ből vannak feljegyzések. A meredek sziklára épült kastély (ma múzeum) 130 méter magasról néz le a tóra és Bled városára, és ugyanez a kilátás vár azokra is, akik fellépcsőznek vagy autóznak a hegyre. A vár teraszáról nem csak a Bledi-tóra nyílik páratlan panoráma, hanem a Júliai-Alpok és a Karavankák hegycsúcsai is látszanak.

Belépő: felnőtt jegy 11 Euro, diák 7 Euro, gyerek 5 Euro

Bledi-tó vár

Utazómajom tipp:

A vár alatt kiépített (belépős) strand kapott helyet. Aki kimelegedne a rollerezésben vagy elfárad a hegymászásban, itt tud csobbanni egyet!

5.   Vadregényes kirándulás a Vintgar-szurdokban

Bledtől csupán 6 km-re található a festői Vintgar-szurdok, amely 1,5 km hosszan vezet végig a Radovna folyó mentén. A vadregényes túra során hatalmas sziklatömbök és magas sziklafalak között kanyarog az út, amelynek végén egy 16 méter magas vízesés zubog le a mélybe. Kihagyhatatlan program!

vintgar szurdok Bledi-tó
Vintgar szurdok (fotó: Iva Balk / pixabay)

Bled megér egy kirándulást akár hosszú hétvégén, akár iskolai szünetben. A Triglav Nemzeti Park tele van felfedezésre váró helyekkel, városokkal, ezért ne hagyjátok otthon a Boardy rollert sem!

Még több információ a Boardy rollerről  >>


Szponzorált tartalom.

Ajánlatok