accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Elutasította az utasok kártérítését a Wizz Air a 19 órás késéséért

utazomajom /

Frissítés: néhány utasnak elfogadta az igényét a Wizz Air, néhánynak elutasította.

Néhány napja írtuk meg, hogy a Wizz Air 17 órája nem hozza haza az utasokat Rómából. Közel 180-an a reptéren éjszakáztak, ugyanis addig hitegették őket a szállással, amíg reggel lett. Mindössze 20 utast helyeztek el hotelben, időseket, kisgyerekes családokat, várandós nőket.

Végül 19 órás késéssel sikerült elindulniuk és hazaérkezniük Budapestre.

Váratlan fejlemény a kártérítés ügyében

Ma reggel újabb fejlemény érkezett a titokzatos utazásról. A Wizz Air váratlan körülményekre hivatkozva egy lyukas garas kártérítést sem hajlandó fizetni. Arra hivatkozik, hogy olyan előre nem látható okok miatt késett 19 órát, amit ésszerű intézkedésekkel nem tudott volna elkerülni.

“Sajnálattal értesültünk erről a szerencsétlen helyzetről, és ügyének alapos kivizsgálása után megerősítjük, hogy a W6 2342 FCO – BUD járat 2024.06.23-án váratlan körülmények miatt késett/törölték.”

“A fent hivatkozott körülmények a 261/2004 európai rendelet értelmében a rendkívüli körülmények kategóriába tartoznak, ezért sajnálattal tájékoztatjuk, hogy kártérítés nem jár.”

Az  261/2004/EK rendelet világosan szabályoz, emiatt az étkezéssel, szállodai elhelyezéssel kapcsolatos költségeket kénytelen kifizetni a társaság, de mivel az utasokat addig hitegették a szállással, amíg reggel lett, nagyon kevesen kerestek önállóan szállást.

Olvasónk, Ákos dühösen jelezte, hogy a Wizz Air a 19 órás késés miatt mindössze a 21€ értékű étkezését hajlandó kifizetni.

Mivel a rendkívüli körülmény okát nem részletezték, ezért megkérdeztük a légitársaságtól, hogy milyen váratlan esemény okozta a 19 órás késést. Amennyiben válaszolnak, frissítjük a bejegyzést.

Most talán mindennél fontosabb tanulmányoznod a légi utasok jogait. Összeszedtük a legfontosabb részleteket, kérlek olvassátok át utazás előtt.

Kártérítés

Az Utazómajom 8 éve a kesettagepem.hu partnere.

Amennyiben nem szeretnél a kártérítéssel foglalkozni, különböző cégek leveszik a terhet a válladról, természetesen jutalékért cserében. A legkedvezőbb ezek közül a kesettagepem.hu, ahol további 5% kedvezményben részesülsz automatikusan, ha bejelölöd, hogy az  “”.

Átalányosságban elmondható, hogy a légitársaságok váratlan eseményre hivatkozva első körben nem fizetnek az utasoknak. Érdemes a vis major pontos okát megkérdezni, hiszen a legtöbb esetben csak így próbálják az utasokat elbizonytalanítani és kibújni a kártérítésből. Ebben az esetben nem tudjuk még, hogy erről van-es zó.

 

Ajánlatok