accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Végre fapadossal is elérhető a horvát üdülőváros, Zadar

utazomajom /

Úgy tűnik komolyan gondolják a légitársaságok, hogy a magyarok többsége megunta a dugókat a Horvátország felé vezető autópályákon. Egy turisztikában jártas helyi lakostól tavaly megtudtam, hogy miért is lassítják a forgalmat a régi időkből ismert fizetőkapuk. Horvátországban ezekben bódékban dolgozni kiváltság: szinte csak akkor szabadulnak fel helyek, ha valaki nyugdíjba megy. Viszonylag sok pénzt lehet vele keresni és valamiért imádják a helyiek. Hatalmas felháborodás történne, ha kiváltanák ezeket a teljesen felesleges kapukat elektronikus matricaleolvasó rendszerekre. Ha mégis maradnál az autós verziónál, akkor ebben a cikkben megtalálod, hogy milyen költségekkel kell számolnod egy horvátországi kirándulás esetében.

Tavaly november végén a LOT Lengyel légitársaság jelentette be heti rendszerességgel közlekedő közvetlen járatait Dubrovnikba, a Trónok harcra fanatikusok legkedvesebb városába. Az év folyamán több alkalommal is állítottunk össze repülős utazási ötleteket Dubrovnikba, akár elképesztő jó, 25.000 forintos retúr árakon is repülhettünk a főszezon kellős közepén a horvát városba.

Dubrovnik óvárosa (fotó: Jonathan Chng / Unsplash)

A mai nap folyamán a Ryanair fapados légitársaság kínálatában vált elérhetővé Zadar, a magyarok körében az egyik legnépszerűbb üdülőváros, Dalmácia fővárosa.

Zadarba, vagy ahogy magyarosan mondani szokás Zárába heti két járattal utazhatunk közvetlenül Budapestről július 2 és szeptember 27 között. Az időpontokból úgy tűnik, hogy az ír fapados egyelőre csak a nyári hónapokkal szeretné megszondáztatni az utazóközönséget, hogy megéri-e nekik 1 óra 15 perc alatt repülni az egyébként kocsival forgalomtól függően 6-7 óra alatt elérhető városba. Egyelőre még csak a Ryanair mobil applikációjában jelent meg az utazás, reményeink szerint hamarosan foglalható lesz minden felületen.

Bécsből egyébként már régebb óta elérhető ez az útvonal, 6.400 forintos retúr áron.

Zadar, Horvátország. A zenélő Tengeri Orgona és az óváros.

Ajánlatok