accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Horvátországi helyszínek, amelyeket minden Trónok harca rajongónak látni kell!

utazomajom /

Trónok harca-lázban ég a világ, hiszen utolsó évadához érkezett az amerikai fantasy sorozat. A George R.R. Martin regényéből készült film népszerűbb, mint valaha, a fél világ arra kíváncsi, vajon a végjátékban kié lesz a vastrón. A választ sajnos nem tudjuk, ellenben mutatunk néhány varázslatos helyszínt Horvátországban, ahol az eddig lement részek egy részét forgatták. Ha nyáron az Adriai-tenger partján nyaraltok, feltétlenül keressétek fel ezeket a helyeket!

A Trónok harca sorozat legemlékezetesebb jeleneteit Marokkóban, Skóciában, Máltán és Andalúziában forgatták, emellett Horvátország több városa is felkerült a Hét Királyság térképére. A Trónok harca 2011-es debütálása óta egyre több turisztikai iroda szervez olyan sétákat, amelyek során felkereshetjük a legfőbb forgatási helyszíneket. Ha azonban valaki egyedül szeretné bejárni az ikonikus GOT-helyeket Horvátországban, az alábbi lista nagy segítségére lehet.

Trónok harca forgatási helyszínek – Dubrovnik

Dubrovnikban sétálva lépten-nyomon forgatási helyszínekre bukkanhatunk. Az óvárosban forgatott részek közül felejthetetlen volt Cersei Lannister „szégyen sétája”, amely a Jezsuita lépcső tetején zajlott. Ez a gyönyörű és elegáns barokk lépcső a Gundulic tér déli oldalán található. Szintén különleges helyszín volt a sorozatban Petyr Baelish „Kisujj” bordélyháza, amelynek a Rupe Néprajzi Múzeum adott otthont. A Rektori Palota volt a díszlete a Qarth-i Fűszerkirály rezidenciájának, míg a Szent Dominik utcát Királyvár legtöbb piaci jeleneténél használták.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

S H A M E 🔔 🔔

Marina (@marinarosich) által megosztott bejegyzés,

A városfal

Dubrovnik külső falai úgy néznek ki, mintha erre a TV-műsorra lettek volna építve. Amikor a turisták itt sétálnak, vajon eszükbe jut, hogy egyúttal a Hét Királyság fővárosában, Királyvárban járnak? 😊

Pile (nyugati) kapu

A Pile-öbölben több jelenetet is forgattak. Itt vettek búcsút a Lannisterek Myrcellától és itt láthattuk, amint Sansa Stark és Shae a menekülést tervezve figyelik a távolodó hajókat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

📍King’s landing bay📍 #pilebay #dubrovnikonmymind #gameofthrones #got #croatia

Maria Kristina Clemente (@la_unicahija) által megosztott bejegyzés,

Minčeta-torony

A Minčeta-torony a Halhatatlanok Házának adott otthon Qarth városában. Ez az a hely, amit Daenerys Targaryen körbejár és megpróbálja megtalálni az elrabolt sárkányokat.

Lovrijenac-erőd

A Lovrijenac-erőd szolgált díszletül a Királyvárban található Vörös erődnek. Itt forgatták többek között Joffrey király névnapi ünnepségét is a 2. évadban.

Trsteno Arborétum

Királyvár kertjének a Trsteno Arborétum adott helyet. Ebben a kertben láthattuk, ahogy a főszereplők szövögetik a terveiket és titkokat cserélnek a királyi családról. Itt tartották Sansa Stark és Joffrey király esküvőjét is, valamint itt találkozott Sansa, Lady Olenna Tyrell és Margaery.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Don’t you wish you knew then what you know now?

Ramona Shelburne (@ramonashelburne) által megosztott bejegyzés,

Lokrum-sziget

Dubrovnik közelében található Lokrum szigete, ahol a Quath királyság külső és belső jeleneteit vették fel.

Videón a dubrovniki helyszínek:

Trónok harca forgatási helyszínek – Split

A Splittől pár kilométerre északra fekvő Klis (magyarul Klissza) vára szerepelt a Meereen birodalom helyszíneként. A 3. században épült erőd Dalmácia kapujaként szolgált a támadó seregek ellen, a filmben a Makulátlan harcosok otthona volt. A spliti Diocletianus palotájában több emlékezetes jelenet is zajlott. Itt tartotta bezárva a sárkányokat Daenerys és a 4. évadban ennél az épületnél döntötték el a rabszolgák, hogy harcolnak Daenerysért és fellázadtak a rabszolgatartóik ellen.

Trónok harca Klis
Klis vára (fotó: pixabay)

Trónok harca forgatási helyszínek – Sibenik

Sibenik városát először az ötödik évadban láthattuk a képernyőn, amikor is Braavos városát képviselte. Az UNESCO Világörökség részeként ismert Szent Jakab-székesegyház a filmben a Vasbanknak, a szabad világ legerősebb pénzügyi intézményének adott otthont.

***

A fentieken kívül számos egyéb hely is fel-feltűnik a Trónok harca sorozatban, ezek felfedezését már rátok bízzuk 😉

 

(fotók: pixabay, Instagram)

 

 

Ajánlatok