accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

125 millió forintra büntette fővárosi kormányhivatal a Ryanair-t Wizz Air-t!

utazomajom /

Megbírságolta Budapest Főváros Kormányhivatala a Ryanair és a Wizzair légitársaságokat a nyári poggyászkezeléssel, illetve utasfelvétellel kapcsolatos súlyos mulasztások miatt. A kormányhivatal megállapította, hogy a társaságok tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak, ezért mindkét vállalat esetében pénzbírságot szabott ki. Szerintünk is teljesen követhetetlen már a legnépszerűbb fapados társaságok poggyász szabályozása, naponta több tíz üzenet érkezik hozzánk ezzel kapcsolatban.

A legfrissebb, jelenleg is aktuális szabályzást ide kattintva olvashatod.

A kormányhivatal vizsgálata alapján egyértelművé vált, hogy a légitársaságok az említett esetekben nem tettek meg minden tőlük elvárhatót az utasok megfelelő tájékoztatása érdekében. Ezért a Ryanair légitársaságot a mulasztások miatt 100 millió forint, a Wizz Air társaságot 25 millió forint megfizetésére kötelezzük. Az ítélet nem jogerős, a légitársaságok a döntés ellen fellebbezhetnek.

A magyar emberek biztonsága a nyaralásuk, utazásuk alatt is kiemelten fontos, ezért mindent megteszünk védelmük érdekében. Valamennyi, Magyarországot érintő légitársaságnak be kell tartania a magyar jogszabályokat, és mindent el kell követniük azért, hogy az utasok megfelelő szolgáltatást kapjanak. – nyilatkozta Tuzson Bence, a közszolgálatért felelős államtitkár.

A Wizz Air közleményben reagált a sajtóhírekre:

“A Wizz Air megerősíti, hogy hivatalosan is értesült a Budapest Főváros Kormányhivatala által hozott döntésről, és jelenleg részleteiben vizsgálja azt. A Wizz Air szerint a 2018. augusztus 2-án történt események a légitársaságon kívül álló okokból következtek be, ezzel együtt a Wizz Air és partnerei a vonatkozó törvények és szabályozásoknak megfelelően minden lehetséges lépést megtettek a minél gördülékenyebb működés érdekében. A Wizz Air még egyszer őszintén elnézést kér minden érintett utastól.

Tekintettel arra, hogy folyamatban lévő ügyről van szó, a Wizz Air további kommentárt nem ad az esetről.”

forrás: mti

 

Ajánlatok