accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

5 téli úti cél Európában, ami autóval is elérhető

utazomajom /

November végén egyre több városban gyulladnak ki a karácsonyi fények, megkezdődnek az adventi vásárok és a hegyekben is gyakrabban találkozhatunk hóval. Szerencsére ilyen élményekért nem kell a világ végére utaznunk, elég csak körülnézni a szomszédos országokban. Ausztria, Szlovénia, Szlovákia is szuper téli úti cél lehet idén télre, de a lengyelországi Zakopane is könnyen elérhető autóval. Indulhatunk?

5 havas és adventi úti cél Európában, ami autóval is elérhető

5 európai úti cél télen, ami autóval is elérhető

Pozsonyi advent – Szlovákia

Tudtátok, hogy a Budapesthez legközelebbi főváros Pozsony, amely alig 200 km-re fekszik a magyar fővárostól? Akár egy nap alatt is megjárható autóval és remek úti cél télen is, hiszen a történelmi belvárosban egymást érik a karácsonyi vásárok és a Duna mellett magasodó pozsonyi vár is csodálatos látványt nyújt. A legnagyobb forgatag idén is a Fő téren (Hlavné námestie), a Ferencesek terén (Františkánske námestie) és a Hviezdoslav téren (Hviezdoslavovo námestie), várható, míg a régi városháza udvarán főleg kézműves termékek közül tudunk válogatni. És hogy mit érdemes kóstolni? Például hagymakarikás zsíros kenyeret, édes vagy sós krumplislaskát, leöblítve egy jóféle mézborral.  

Budapesttől való távolság: 200 km

5 havas és adventi úti cél Európában, ami autóval is elérhető
Pozsonyi vár télen

Skywalk kilátó és Hohe Wand Nemzeti Park – Ausztria

Ha az osztrák-magyar határhoz közeli kirándulóhelyet kerestek, amely akár gyerekkel is könnyen bejárható, irány a Hohe Wand Natúrpark és a Skywalk kilátó! A meredek sziklafalra épült kilátó egy 120 méter mély szakadék fölé lóg ki, ráadásul a padlója rácsos, így olyan érzésünk lehet, mintha lebegnénk. A kilátás pedig egészen elképesztő, főleg télen, amikor vastag hóréteg borítja a környező hegyeket. A Natúrparkban találunk vadasparkot, játszóteret, múzeumot is, sőt akár lámákat is lehet simogatni. A Hohe Wandra autóval is felmehetünk Bécsújhely felől, a sorompónál hétvégén pár Eurós belépődíjat szednek, más napokon becsületkassza működik.

Budapesttől való távolság: 280 km

5 havas és adventi úti cél Európában, ami autóval is elérhető
Téli panoráma a Hohe Wand Natúrparkban

Zakopane – Lengyelország

Zakopanét mindenkinek látnia kell, főleg télen, amikor hó borítja a belvárost és a Tátra hegycsúcsait. A különleges hangulatú lengyel kisváros minden évszakban tökéletes helyszín a kirándulásra, városnézésre, de különösen advent idején érdemes ellátogatni ide. Aki szeretne, síelni is tud, ám a város felett húzódó 1123 méteres Gubałówka hegyre “csak úgy” is fel lehet menni. A városból siklóvasút indul a csúcsra, ahonnan mesés kilátás nyílik a környékre. Zakopane leghíresebb utcája a Krupowki, ahol éttermek, üzletek és szállások sorakoznak. Aki pedig extra kalandokra is nyitott, ne hagyja ki a hólabirintust, ahol a monumentális építmény mellett egy hóvár, mini Zoo és egy szánkópálya is található.

Budapesttől való távolság: 320 km

5 havas és adventi úti cél Európában, ami autóval is elérhető
A Lengyel-Tátrában

Ljubljanai városnézés és adventi vásár, Szlovénia

A szlovén főváros egy igazi ékszerdoboz! Különösen advent idején, amikor a középkori eredetű vár mesebeli látványt nyújt és a történelmi belvárosi terei, a templomok, hidak is karácsonyi fényben ragyognak. A jó hangulatról ingyenes szabadtéri koncertek gondoskodnak, ha pedig hidegnek találjátok a szlovén telet (nem az), érdemes megkóstolni a forralt bort vagy egy finom teát valamelyik utcai árusnál.

Budapesttől való távolság: 463 km

Ljubljana karácsonyi fényekben

Utazómajom-tipp Szlovéniában: Séta a fák fölött – új lombkoronasétány Szlovéniában

https://utazomajom.hu/seta-a-fak-folott-uj-lombkoronasetany-szloveniaban/

Salzkammerguti tóvidék – Ausztria

Megéri kicsit távolabb is utazni, például Ausztriába, a Salzkammerguti tóvidékre. Itt olyan bájos kisvárosok sorakoznak, amelyek mindegyike megér egy-egy látogatást az adventi időszakban. Hallstatt, Gmunden, St. Wolfgang, Bad Ischl, hogy csak néhányat említsünk a legismertebbek közül, de ha valaki nagyvárosi hangulatra vágyik, Salzburg is csak néhány km-re van. Arra azonban készüljetek, hogy 1-2 nap nem lesz elég erre a kalandra!

Budapesttől való távolság: 545 km

Hallstatt télen

Ne maradjatok otthon télen sem! Pattanjatok kocsiba és meg se álljatok valamelyik szuper kirándulóhelyig, városig a szomszédos országok valamelyikében!

(Fotók: pixabay, unsplash, csodahelyek.hu)


 

A fenti összeállítást az autoalkatreszek24.hu támogatta.

Dísztárcsák, hóláncok, gumiabroncsok és tetőcsomagtartók,

hogy télen is biztonságos legyen az autóval történő utazás.

Ajánlatok