accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Kiderültek a részletek, mégsem olyan jó a Wizz All You Can Fly!

utazomajom /

Az előző cikkünkben tévesen állítottuk, hogy a Wizz All You Can Fly az évszázad ajánlata lenne. Persze akkor még nem volt minden részlet világos, mára azonban sokkal többet tudunk a szolgáltatásról. Egyre távolabb kerültünk azonban attól, hogy megértsük, kinek is jó ez a bérlet. Először az első 10.000 vásárlónak kínáltak kedvezményes árat, ezt mára átírták 100-ra. A fordítás rengeteg helyen sántít és a feltételek egyelőre csak angol nyelven érhetőek el.

Nézzük az előnyeit és a hátrányait. Kezdjük az előbbivel.

Előnyök

499 € / év áron bármennyiszer utazhatunk a Wizz Air járatain a 9,99 € adminisztrációs díj megfizetése után.

Hátrányok

Csak az indulás előtti három napban van lehetőséged foglalni, ráadásul azt sem látod előre, hogy melyik járatra vannak Wizz All You Can Fly helyek. A Wizz Air ugyanis úgy fogalmaz, hogy nem minden járatra enged ezzel a tagsággal ülőhelyet foglalni, de azt nem konkretizálja, hogy mi alapján válogat. Nyilván arra lehet gondolni, hogy a drága, jól telített és kedvező időpontokban közlekedő járatok kiesnek. Viszont ez csak az egyik probléma. Ha valaki retúr jegyet szeretne vásárolni, azt két egyirányú jegyként teheti meg azzal a kikötéssel, hogy visszafelé is csak 3 napra előre enged foglalni a rendszer. Így aztán simán előfordulhat, hogy kiutazol a Kanári-szigetekre, majd amikor egy héttel később jönnél haza, már nem lesz Wizz All You Can Fly tagok számára szabad szék és azt teljes áron kell az utolsó pillanatban megvásárolnod.
A bérlet egy főre szól, tehát ha a családoddal utaznál sokat, mindenki számára meg kell vásárolnod. Amennyiben 3 járatra nem tudsz valamilyen okból felszállni, akkor a Wizz Air azonnali hatállyal és visszatérítés lehetősége nélkül megszüntetheti tagságot. Ez nyilván azért van, hogy ne foglaljanak a bérletesek minden lehetséges járatra jegyet, azonban egy éven belül a három “no show” simán megtörténhet, ha valaki jól ki szeretné használni a bérletet.

Kinek való valójában?

Bátran ajánljuk azoknak, akiknek teljesen mindegy, hogy mikor és hová utaznak, az utolsó pillanatban tudnak dönteni és képesek vállalni a kockázatot, hogy visszafelé lehet, hogy nagyon magas áron, vagy nagyon soká, vagy egészen más úti célra tudnak csak repülni. Ezzel tervezni semmiképpen sem lehet, hiszen a Wizz Air nem mondja meg, hogy mely járatokat zárja ki az utazásból. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz ebből néhány hónap múlva.

Ajánlatok