accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ezek a legközelebbi horvát tengerpartok, ahová 6 órán belül eljuthatsz

utazomajom /

Imádjuk Dalmáciát és a horvát Adria déli részét, de ha nem repülővel utazunk, kinek van ideje és kedve egy teljes napot autóban tölteni? Ha Ti is így vagytok ezzel, netán állandóan a térképet bújjátok, hogy találjatok szuper horvát strandokat, jó hírünk van: összegyűjtöttünk a legközelebbi horvát tengerpartokat, amelyek akár 6 órán belül is elérhetők (persze megállás és dugó nélkül).

Legközelebbi horvát tengerparti város: Rijeka

A magyar-horvát határhoz legközelebb fekvő tengerparti város, Rijeka 502 km-re található Budapesttől és 272 km-re a letenyei határátkelőtől. Vagyis a fővárosból ideális esetben (értsd várakozás, megállás és dugó nélkül) alig 5 óra lehetünk a horvát tengerparton, ami azért elég jó időnek számít. Rijeka több strandja, pl. Ploce and Kostanj is kék zászló minősítéssel rendelkezik, de találunk itt kutyás strandot (Brajdica, Kantrida) és titkos, felfedezésre váró öblöket is.

legközelebbi horvát tengerpartok
Tengerpart Rijeka közelében (fotó: Tanja Schwarz-Krapp /pixabay)

A legnépszerűbb strand Ploce, amely a városközponttól északra fekszik és zuhanyzóval, mosdókkal, több étteremmel, strand röplabdapályával rendelkezik. Rijeka egyik legrégebbi strandja Sablicevo, amely néhány perces sétára található az óvárostól. Az apró kavicsos part mögött magas fák sorakoznak, amelyek árnyékába behúzódhatunk a kánikula elől.

Legközelebbi homokos strand: Crikvenica

A letenyei határtól 3 óra alatt lehetünk Crikvenicán, a Kvarner-öböl egyik legnépszerűbb településén, míg Budapesttől 510 km-re helyezkedik el. Strandjai alapvetően kavicsosak, de kialakításra került egy homokos part is, amit a kisgyerekes családok előszeretettel látogatnak. Túl sok látnivalót ne keressünk a városban, Crikvenicát főleg azoknak ajánljuk, akik csobbanni szeretnének egyet a tengerben.

legközelebbi horvát tengerpartok
Crikvenica (fotó: Ivo Biocina)

A városi strand 1,5 km hosszú, jól felszerelt, kék zászló minősítéssel rendelkezik. Itt került kialakításra egy homokkal feltöltött rész, ahol a gyerekek szívesen játszanak. Lehetőség van napernyő és napágy bérlésére, találhatók is mosdók, zuhanyzók és éttermek is. Akik pedig szabadstrandot keresnek, Dramalj vagy Selce irányában ezekből is találnak többet (pl. kutyás vagy naturista strandot is).

Legközelebbi horvát sziget: Krk

Krk a Magyarországhoz legközelebb eső horvátországi sziget, amelynek partja a Kvarner-öböl mentén húzódik. Budapestről indulva szinte végig autópályán tudunk haladni, Krk település elérhető közelségben, 525 km-re található Budapesttől. A sziget előtt egy másfél km hosszú híd áll, a behajtásért fizetni kell (kifelé ingyenes).

Milyen költségekkel kell számolnia annak, aki autóval utazik Horvátországba?

legközelebbi horvát tengerpartok
Vela beach, Baska (Krk) – fotó: Aleksandar Gospic

Krk szigetet gyakran nevezik a Napfény szigetének is, köszönhetően az évi 2500 órás napsütésnek. Több lassan mélyülő, homokos strandja is van (Pl. Soline strandja), de jellemzően apró kavicsos partokkal rendelkezik.

És hogy mit lehet Krk szigetén csinálni? Strandolni, strandolni, strandolni, no meg városokat felfedezni, hajókiránduláson részt venni és finomakat enni.

Kikötő Krk szigetén (fotó: Georg Schober / pixabay)

A névadó város, Krk legfőbb látnivalója a Frangepán vár, emellett érdemes megnézni a Szent Donát kápolnát a város határában. Délen kihagyhatatlan a hatalmas sziklafalakkal körülvett település Baška, ahol 2 km hosszú strandon napozhatunk és élvezhetjük a tenger látványát. Innen érdemes hajóra szállni és úgy felfedezni Stara Baška kristálytiszta strandjait és eldugott kis öbleit.  Krk és Baška mellett megnézhetjük Vrbnik vagy Omisalj településeket is, hiszen ezek a középkori városok szűk sikátorai, kis utcái és romantikus épületei mindenkit elvarázsolnak.

legközelebbi horvát tengerpartok
Bunculuka, Krk (fotó: Zoran Jelaca)

Magyarországhoz legközelebbi horvát tengerparti települések – Budapesttől való távolság

Kraljevica 498 km
Bakarac 498 km
Jadranovo 500 km
Omisalj 502 km
Rijeka (Fiume) 502 km
Dramalj 504 km
Selce 510 km
Opatija (Abbázia) 516 km

 

A legközelebbi horvát városok/strandok térképen:

Olvass tovább: Titkos horvátországi strandok – tömeg nélkül (térképpel)

Ajánlatok