accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Top 10 síterep Milánó környékén, térképpel!

lanymajom /

Európa legjobb, legkiterjedtebb és legnépszerűbb pályái kétség kívül az Alpokban találhatóak. Ha a hosszú autóút helyett inkább egy olcsóbb fapados repülőjárattal közelítenénk meg a sípályákat, akkor a Milánóhoz közeli Malpensa repülőtér egy kiváló célpont lehet. Az alábbi cikkben összeszedtük a legjobb síterepeket, amelyek a repülőtérről maximum 3 órás autóúttal elérhetőek, a listával viszont nem áll szándékunkban sorrendet felállítani.

1. Monterosa Ski

A Monterosa síközpont Malpensa repülőterétől 2 órás autóútnyira található. Ha segítségre lenne szükséged az autóbérléshez, akkor kattints ide. Hét kisebb síközpont egyesülésével összesen 180 km-en 66 kiépített pályával rendelkezik, legmagasabb pontja 3275 méteren, legalacsonyabb pedig 1212 méteren található. A terep leginkább a kezdőknek és a középhaladóknak nyújt sportolási lehetőséget. A repülőtérről közvetlen shuttle buszjárat is közlekedik, melynek egy útra utasonként 65 euró az ára. A környéken rengeteg kölcsönzőt találunk, de ha inkább a saját felszerelésed vinnéd, akkor annak a költségéről itt találsz információt. A főszezonban a felvonó napi díja 41 euróba kerül. A szállás lehetőségekről itt tudsz tájékozódni. További információért keresd fel a Monterosa hivatalos oldalát itt.

2. Espace San Bernardo

Az Espace San Bernardo az olaszországi La Thulie és a franciaországi La Rosiére központok egyesülésével jött létre. Összesen 160 km-en 77 pályát építettek ki, amiből 6 zöld, 25 kék, 31 piros és 13 fekete jelzésű, úgyhogy mindenki megtalálja a saját szintjéhez megfelelőt. A terep legmagasabb pontja 2641 méter. Malpensa repülőtérről autóval 2 óra és 15 perc alatt érhető el. A főszezonban a felvonó napi díja 43,1 euróba kerül. Sífelszerelést a helyszínen, de ide kattintva akár online is bérelhetsz. Szállást az olasz részen itt találsz, a francia részen pedig itt. További információt a központ hivatalos oldalán találsz.

3. Via Lattea

A Via Lattea egy hatalmas kiterjedésű, összesen 400 km kiépített sípályával rendelkező síközpont, mely 5 kisebb reszort egyesülésével jött létre a francia és az olasz határon, Torinótól 70 km-re. Legmagasabb pontja 2749 méter. 2006-ban itt rendezték meg a téli olimpiai játékokat. A főszezonban a felvonó napi díja 48 euróba kerül. A központ kezdőknek, középhaladóknak és haladóknak is rengeteg lehetőséget nyújt a sportolásra. A síterep akár tömegközlekedéssel is megközelíthető busszal és vonattal is. Ha vonattal mész, akkor az Oulx állomásig kell menni. Szállásokat itt találsz. További információért keresd föl a Via Lattea hivatalos oldalát.

https://youtu.be/u2Ef73uI1WE

4. Matterhorn Ski Paradise

A Matterhorn hegyen két ország síközpontja osztozkodik, az olasz részen a Cervinia, a svájci részen pedig a Zermatt pályáin síelhetünk. A felvonó jegy külön is megvásárolható, de ha mind a két országban síelnénk akkor a napi díja 85 euróba kerül. Összesen 360 km kiépített pálya várja a sportolókat. A Matternhorn az Alpok legmagasabb síterepe, hiszen a legmagasabb pályája megközelíti a 4000 métert. Akár tömegközlekedéssel is el tudunk jutni a síközpontba, a busz menetrendért és jegyárakért kattints ide, a megálló neve Breuil-Cervinia Valtournenche. Szállásért a svájci oldalon kattints ide az olasz oldalon pedig ide. További információt a hivatalos oldalakon itt és itt találsz.

5. Evasion Mont Blanc

Az Evasion Mont Blanc egy hatalmas síközpont Franciaországban, amely  4 síterep egyesülésével jött létre. A leghíresebb közülük a Megève és a Saint Gervais. A 220 pálya összesen 400 km síterületet alkot, melyek ideálisak a kezdőknek és a középhaladóknak. Malpensa repülőteréről bérelt autóval érdemes menni, mivel a tömegközlekedés többnyire a francia oldalon szervezett. Ha segítségre lenne szükséged az autóbérléshez, akkor kattints ide. A felvonó napi díja 46 euró, ami az egész reszortra érvényes. Szálláslehetőségeket itt találsz. További információért keresd föl a központ hivatalos oldalát.

6. 4 Vallées

A 4 Vallées Svájc legnagyobb síközpontja, 6 reszort egyesülésével összesen 410 km kiépített pályával rendelkezik. A legmagasabb pontja 3330 méteren található. Pályáin mindenki megtalálja a saját szintjéhez megfelelő sportolási lehetőséget. A napi felvonó bérlet 69 euróba kerül. Malpensáról bérelt autóval érdemes megközelíteni. Szállásokat Nendaz vagy Verbier településein érdemes keresni,  További információért keresd fel a 4 Vallées hivatalos oldalát.

7. Saas-Fee

A Saas-Fee síközpont Svájcban található, 105 km kiépített pályával rendelkezik, melyek Svájc legmagasabb hegyei között helyezkednek el. Legmagasabb pontja 3573 méter. Kezdők, haladók, középhaladók egyaránt megtalálják a számukra leginkább passzoló területet. A Freestyle Snowboardozók előszeretettel látogatják ezt a terepet, hiszen tökéletes gyakorló pályákat alakítottak ki nekik. A felvonó napi díja 66 euróba kerül. Malpensáról bérelt autóval érdemes érkezni. Szállásokért kattints ide. További információért keresd fel a központ saját oldalát.

8. Espace Diamant

Az Espace Diamant 6 francia reszort egyesülésével jött létre. Összesen 192 km kialakított pályával rendelkezik, legmagasabb pontja pedig 2069 méter. Leginkább a kezdőknek és a középhaladóknak nyújt sportolási lehetőséget, de 11 km fekete jelzésű  pályát is találhatunk. A felvonó napi díja 39,5 euróba kerül. Malpensáról bérelt autóval érdemes megközelíteni. Szállásért kattints ide. További információért keresd fel a síközpont hivatalos oldalát.

9. Serre Chevalier

A Serre Chevalier síközpont Franciaországban a gyönyörű Les Ecrins Nemzeti Park közepén található. Összesen 250 km pályával rendelkezik, melyből 138 km a kezdőknek, 80 km a középhaladóknak és 32,5 km a haladó síelőknek nyújt sportolási lehetőséget. A terep legmagasabb pontja 2800 méteren fekszik. A felvonó napi bérlet 49,4 euróba kerül. Malpensáról bérelt autóval érdemes megközelíteni, mivel a tömegközlekedés leginkább a francia oldalon kiépített. Szállásokat La Salle les Alpes-ban vagy Brianconban érdemes keresni. További információért keresd föl a síközpont saját oldalát.

10. Galibier Thabor

A Galibier Thabor szintén Franciaországban található, ezért Malpensáról bérelt autóval érdemes érkezni. A síközpont összesen 150 km kiépített pályával rendelkezik, melynek fele a teljesen kezdőknek nyújt sportolási lehetőséget. A legmagasabb pontja 2594 méteren fekszik. A legközelebbi szállásokat Valmeinier és Valloire településein találjuk. A felvonó napi bérlet 39 euróba kerül. További információt a síközpont oldalán találsz.


A fent említett síközpontokat elhelyeztük az alábbi térképen, hogy így még könnyebb legyen beazonosítani a helyszíneket.

Ha meglátogatnád Milánót is, akkor itt találsz ötleteket, hogy mit érdemes megnézni a városban. Bármelyik síterepet választod, biztosítással lesz kerek az utazás, amit itt könnyedén el tudsz intézni.

Ajánlatok