accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Hová utazzunk, amikor végre újra utazhatunk?

Guru Majom /

Ha valamire megtanított minket 2020, az az, hogy nem érdemes halogatni a tervek megvalósítását. Minden utazó azt reméli, hogy 2021-ben újra kinyit a világ, addig pedig érdemes tervezgetni, új célokat kitűzni, a legjobb lehetőségeket feltérképezni mert ez kapaszkodót jelenthet a mostani, lelassult időszakban is. A szakemberek szerint valószínűleg a felelősebb, fenntarthatóbb, természetközelibb, türelmesebb utazásé a jövő, és bár még sok a bizonytalanság, egy valamiben biztosak lehetünk: a szép tájak megvárnak, új felfedezni való még a sokat látott utazók számára is bőven akad.

Szicília

„Szicília nélkül nem lehet igazi képünk Itáliáról: itt van a kulcsa mindennek” – írta Goethe Utazás Itáliában című visszaemlékezésében. És bár Olaszországban még sok tucat kihagyhatatlan helyet fel tudnánk sorolni, az biztos, hogy a dél-olasz szigetet – ami nem mellesleg a Földközi-tenger legnagyobbja – az ország rajongóinak legalább egyszer látniuk kell. Strandjai Európa legszebbjei közé tartoznak, aktív vulkánján, az Etnán holdbéli tájon kirándulhatsz, lakói pedig legendás kedvességükkel és a legfinomabb olasz ételekkel gondoskodnak róla, hogy a megérkezés pillanatától otthon érezd magad.

Cefalù, Szicília

Görögország

Talán jártál már Athénban vagy egyik-másik tengerparti nyaralóhelyen, de a maga 6000 szigetével és számtalan arcával Görögország azoknak is mindig új élményeket kínál, akik rendszeresen visszajárnak. Válassz egy szigetet, amit még nem ismersz, vagy járd be a szárazföld ókori emlékeit, próbáld ki a vitorlázást a szigetek között, kóstold végig a tradicionális fogásokat, élvezd a páratlan naplementéket egy ouzo vagy egy koktél mellett: Görögországban garantáltan megtalálod, ami igazán feltölt.

Kamares, Görögország

Azori-szigetek

Az Atlanti-óceán közepén található, Portugáliához tartozó Azori-szigeteket hol az európai Hawaii-ként, hol a jég nélküli Izlandként emlegetik, akik viszont jártak ott, azt mondják semmihez nem hasonlíthatóan különleges. A zöld összes árnyalatát felvonultató, kis szigetvilág az érintetlen természet és a szabadtéri kalandok kedvelőinek paradicsoma, amit egyelőre nem fenyeget a tömegturizmus. Bálnales, delfinekkel úszás, lagúnák, melegvizes fürdők, canyoning, gyalogos, biciklis vagy lovas túrák és a végtelen óceán: az Azori-szigetek a lehető legjobb célpont egy biztonságos elvonulásra.

Azori-szigetek

Szlovénia

Szerencsések vagyunk, hiszen az elmúlt évek szinte valamennyi utazós toplistáján szereplő Szlovénia az egyik legkönnyebben elérhető úti cél Magyarországról, így ideje, hogy két népszerű szomszédja –
Horvátország és Ausztria – mellé felsorakozzon a kedvenceink közé. Szlovéniába érdemes ráérős utazást tervezni és Maribortól Ljubljanán és a Júliai-Alpokon át a gyönyörű Adriáig bejárni az országot.

Piran, Szlovénia

Törökország

A francia Riviéra szépségével vetekedő, sok száz kilométeren elnyúló tengerpart, fantasztikus tájak a teraszos mészkőmedencéiről híres Pamukkalétól az elvarázsolt Kappadókáiig, páratlan vendégszeretet és hihetetlenül finom ételek: Törökország az első pillanatban leveszi a lábáról az utazót. Mindenki tudja, hogy Isztambul a világ egytelen olyan városa, amely két földrészt, Európát és Ázsiát öti össze, de személyesen lehet csak megtapasztalni, mennyire csodálatos élmény olyan helyen tölteni néhány napot, amelyik a két hagyomány legjobbjait ötvözi.

Kappadókia, Törökország

Ha még nem is tudjuk pontosan, hogy mikor és hova lehet majd újra utazni, kedvezményes utazási kupont érdemes vásárolni akár magunknak, akár ajándékba:

Utazási kupon most 10% kedvezménnyel!
Biztosítsd be magad, vásárolj most akciós utazási kupont, amit aztán magasabb értéken válthatsz be repjegy+szállás, csak szállás vagy belföldi utazás foglalásakor.
A kupon ajándéknak is ideális: lepd vele meg magad vagy másokat!


Fotók: Unsplash

Ajánlatok