Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon icon-hotels Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Őszi bakancslista: 7 dolog, ami ne hagyj ki idén Magyarországon

2018. szeptember 21. péntek, 07:30 - cerkofmajom
Belföld

Indiánnyár, napsütés, hűvös reggelek, sárguló falevelek… Az őszt nem lehet nem szeretni! Bár az időjárást nem tudjuk befolyásolni, sokat tehetünk azért, hogy élménydús, aktív programokkal töltsük meg az előttünk álló néhány hetet. Sőt, akár bakancslistát is összeírhattok azokról a dolgokról, amiket mindenképp szeretnétek kipipálni még idén. Ehhez mutatunk most néhány belföldi ötletet!

Gesztenyét gyűjteni és kiállítást nézni a Budai várban

A Budai várnegyed macskaköves utcáin sétálni minden évszakban remek program! Rengeteg turista utazik akár több ezer km-t is azért, hogy lássa gyönyörű fővárosunkat, míg nekünk, Magyarországon élőknek csupán egy karnyújtásnyira van ez a csoda.

A Tóth Árpád sétány ősszel

A Tóth Árpád sétányon rendszeresen látni kutyát sétáltató, babakocsit toló, unokával játszó, szerelmesen összebújó embereket, ősszel pedig a sor kiegészül a gesztenyét gyűjtők lelkes klubjával is. Miután megtömtétek a zsebeket, irány a Magyar Nemzeti Galéria, ahol a Frida Kahlo-kiállítás 2018. november 4-ig megtekinthető.

Tökfesztiválon részt venni az Őrségben

Őrség ősszel. Nem csak az alliteráció miatt remek ez a párosítás, hanem a különleges hangulat miatt is, amely a nyár végétől jellemzi a nyugati határvidéket.

Fotó: pixabay

Az Őrség szervezett program nélkül is megér egy kirándulást, hiszen a szalafői skanzen, a veleméri Fény-templom vagy a fazekasműhelyek minden évszakban felkereshetők. De ha mindenképp ősszel utaznátok, érdemes szeptember utolsó hétvégéjére időzíteni a kirándulást, amikor is Tökfesztivált szerveznek remek programokkal, gasztroudvarral, felvonulásokkal. Tökmagolajat kóstolni és vásárolni pedig kötelező!

Nézd meg az utazási ötleteinket 2018 őszére >>>

Felmenni a Prédikálószék kilátójához

Vége a kánikulának, ilyenkor a legjobb hegyet mászni! Budapest környékén nincs hiány túraútvonalakban, elég csak a Budai-hegység, a Börzsöny vagy a Pilis lankáira gondolni, de persze az Északi-középhegység és a dunántúli hegyek is sok izgalmat ígérnek. Ha a túrázás élménye és a friss levegő nem elég csábító, tűzzetek ki célul egy kilátót! A Dunakanyar legszebb panorámája nyílik a Prédikálószéken, nem könnyű túra, de megéri a fáradtságot! (Aki megmászta, küldhet fotót 😉 )

Sétálni egy hazai arborétumban

Szerencsére szebbnél szebb magyarországi arborétumok közül válogathatunk egész évben. Azt ajánljuk, hogy ősszel keressétek meg a hozzátok legközelebb eső kertet, és látogassatok el -akár egyedül, akár társaságban- feltöltődni és élvezni a természet csendjét.

Kecskeméti arborétum

A fővárosiak a Vácrátóti arborétumot is választhatják, de az alcsútdobozi, a szarvasi, kecskeméti, erdőtelki vagy a Folly arborétum is tökéletes helyszíne lehet egy kellemes őszi sétának.

Csodák márpedig léteznek! 10 kihagyhatatlan hely a Balaton-felvidéken >>

Megcsodálni egy különleges vízesést

Fátyol-vízesés a Szalajka-völgyben, Dömör-kapu, Lillafüredi vízesés, Ilona-völgyi vízesés…Ki ne ismerné hazánk legszebb és leglátványosabb vízeséseit? Ha igazi különlegességre vágytok, látogassatok el Óbányára, a Kelet-Mecsek legszebb völgyébe is, ahol az ún. ferde vízesés zubog. Lenyűgöző látvány!

Libegőzni

Nehéz eldönteni, melyik a nagyobb élmény: a János-hegyi libegővel felfelé utazni és gyönyörködni az őszi erdő látványában, vagy hegyről lefelé libegni és csodálni a budapesti panorámát? A kérdés természetesen költői, mi mindkettőt imádjuk!

Eplényi libegő

De nem csak a fővárosiaknak lehet „libegős” élménye, Eplényben, Lillafüreden vagy Sátoraljaújhelyen is ki lehet próbálni a magasban utazást!

Pincefaluban borozni

Nincs ősz szüret nélkül és nincs szüret borozás nélkül! A borozáshoz pedig autentikus környezet illik, például egy pincefaluban, ahogy egymást érik a hangulatos borozók, amelyek soha nem fogynak ki a finom nedűből.

Nyúli pincesor, Győr-Moson-Sopron megye

A leghíresebb pincefalvak (Villány, Villánykövesd, Hajós, Palkonya stb.) mellett kisebb helyeket is érdemes felkeresni. Tudtátok, hogy Bakonygyiróton, Nyúlon vagy Tökön is található 1-1 pincesor?

+1 Lombkorona-ösvényen naplementét nézni

Pannonhalmi lombkoronasétány

Az idei év legnépszerűbb turisztikai attrakciói voltak a lombkoronasétányok, ráadásul már az ország több pontján, pl. Makón, Kaszón vagy Pannonhalmán is sétálhatunk a fák fölött. Tökéletes őszi program, főleg naplemente idején!


És neked mi szerepel az őszi kirándulós bakancslistádon? Írd meg kommentben!

Talán ez is érdekelhet