accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Top 10 látnivaló Bangkokban, térképpel!

lanymajom /

Habár a thaiföldi nyaralások elsődleges célpontjai általában az ország déli részén található tengerpartok és szigetek szoktak lenni, de nagy valószínűséggel először Bangkokba fogunk érkezni. Vannak, akik azt mondják, hogy fölösleges a thai fővárosban sokat időzni, azonnal menjünk is tovább a célpontunkra. Én azt gondolom, hogy pár napot mindenképpen megérdemel az elsőre kaotikusnak tűnő, de cserébe rengeteg gyönyörű látványosságot kínáló Bangkok.

1. Nagy Palota

A Nagy Palota Bangkok egyik leghíresebb és leglátogatottabb nevezetessége. Kívülről szemlélve nem tűnik olyan érdekesnek, mivel egy nagy fehér fal veszi körül, viszont amint beléptünk a belső udvarra, káprázatos látvány tárul elénk.

1

2. Wat Pho

A Wat Phot a Nagy Palota közelében találjuk. A templom elsősorban az óriási fekvő buddha szoborról ismert, de mindenképpen sétáljuk körbe az egész épületegyüttest, a fő szentélyeket és az azok köré épített díszes sztúpákat is. A Wat Pho hatalmas területet alkot, úgyhogy ha a látogatás végére megéheznénk, a bejárattal szemben találunk egy kifőzdét, ahol teljesen elfogadható áron kóstolhatjuk meg az ízletes thai ételeket.

dsc_7363

3. Wat Saket

A Wat Saket, avagy az Aranydomb, Bangkok leghosszabb csatornája közelében található. A templomhoz egy hangulatos lépcsősor vezet föl, a dombról pedig csodás panoráma nyílik a városra. Bangkokban járva ne hagyjuk ki a vízen való közlekedést, a Wat Sakettől a csatornán 8 baht-ért, átszámítva kb. 66 Ft-ért utazhatunk az ott közlekedő hajón, amivel ha a harmadik megállónál szállunk le, akkor pár száz méterre leszünk a 6. pontban említett Jim Thompson háztól.

3

4. Vimanmek Villa

A Vimanmek villa a világ legnagyobb tíkfa háza, mely korábban királyi épületként funkcionált. Az 1800-as évek végén az akkori uralkodó, V. Rama király európai útján körbejárt több királyi palotát is, majd hazaérkezése után megépíttette a sajátját.

4
A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/akarat/364465223

5. Lumphini Park

Ha egy kis nyugalomra vágyunk a rohanó nagyvárosban, akkor sétáljunk egyet a Silom városrészhez közeli, gyönyörű trópusi növényekkel körülölelt Lumphini parkban. A séta után a skytrain megállója körül olcsón étkezhetünk.

unnamed-2

6. Jim Thompson ház

Jim Thompson egy amerikai üzletember volt, aki először a II. világháború idején az amerikai hadsereg kiküldetésében járt Bangkokban. Azonnal megtetszett neki az ország és a thai emberek kedvessége, ezért úgy döntött, hogy örökre ott marad és beszáll a selyem kereskedés üzletbe. Az egykori, thai stílusban építtetett háza ma nyitva áll a látogatók előtt is.

6

7. Khao San út

A Khao San úton meg lehet kóstolni minden féle tücsköt, bogarat, skórpiót, pókot, de persze a thai konyha ízletes fogásait is kipróbálhatjuk. Az utca este egy hatalmas bulinegyeddé válik, ahol megismerkedhetünk a híres bangkoki éjszakával is.

7

8. Wat Traimit

A Wat Traimit ad otthont a világ legnagyobb buddha szobrának, mely 5 és fél tonna súlyú. A szobor körülbelül 700 éves, aranyból készült és értéke meghaladja a 9 milliárd Forintot.

8
A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/kalleboo/9107100384

9. Kínai negyed

A Wat Traimit után fedezzük föl a kínai városrészt, ahol egy szelet Kínát is kapunk a thaiföldi utazásunk mellé. A piros utcai fények és az érdekes kínai termékek megcsodálása után finom ételeket is kóstolhatunk. A forgalmas negyed éjszaka is hangulatos, ahol még este is friss tengeri ételeket kínálnak.

9

10. Úszó piac

A Khlong Lat Mayom és a Thaling Chan a két leghíresebb bangkoki úszó piac. Érdemes korán elindulni, mivel a helyi buszos közlekedés eléggé kaotikus tud lenni, de ha ezt a stresszt inkább kihagynánk, akkor ajánlatos inkább taxival vagy motor taxival menni.

10
A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/leomei/4345191382

A fent említett nevezetességeket elhelyeztük az alábbi térképen, hogy ez által még könnyebb legyen megtervezni egy napodat.

Transzferlehetőségek a repülőtérről

I. Transzferlehetőségek a Suvarnabhumi repülőtérről

1. vonat
Utazási idő: 30 perc
Az ár attól függ, hogy hány megállót utazol (15-45 THB)
További információért kattints ide.

II. Transzferlehetőségek a Don Mueang repülőtérről

1. Shuttle busz Suvarnabhumi és Don Mueang repülőterek között ingyenes azoknak, akik fel tudják mutatni a beszállókártyájukat

2. A1-es busz Mo Chit skytrain megállóig
Utazási idő: 30 perc
Indulás: 12 percenként

3. Ha a busz túl bonyolultnak tűnne, akkor taxival csak a Mo Chit állomásig menjünk, onnan már könnyen lehet tömegközlelkedni. Az ár a repülőtér és Mo Chit között kb. 100 baht. Érdemes előre leegyeztetni a sofőrrel.

Ha magyar idegenvezetőt keresel, Bangkok Charliet ajánljuk.

Ajánlatok