accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Top 10 sziget Thaiföldön

lanymajom /

Thaiföld több okból kifolyólag is kiváló utazási célpont. Egzotikus, az európaitól teljesen eltérő kultúra, trópusi környezet, fehér homokos tengerpartok, nagyszerű ételek, kedves emberek, az itthoninál alacsonyabb árak várnak és Magyarországról már az eljutás se nagyon költséges. Ha ellátogatnál ebbe a csodálatos délkelet-ázsiai országba, akkor az alábbi szigetek közül valamelyikre mindenképp utazz el.

1. Phuket

Phuket Thaiföld legnagyobb és egyik legnépszerűbb szigete. Leginkább azoknak ajánljuk, akik legelső ázsiai utazásukra készülnek, hiszen a sziget jól kiépített, tökéletes helyszín a pihenésre, kikapcsolódásra és a helyi utazási irodákban könnyen lefoglalhatóak az egynapos kirándulások a közeli látványosságokhoz, mint például a James Bond szigetre vagy a Phi Phi-szigetekre.

2. Ko Samui

Ko Samui szintén ideális helyszín azoknak, akik most kóstolnának bele a távol-keleti világba, de családoknak vagy akár nászútra készülőknek is megfelelő választás lehet. Habár rengeteg resortot építettek föl a szigeten, ettől függetlenül megőrizte a báját és bepillantást kaphatunk a helyiek mindennapjaiba is.

koh samui

3. Ko Tao

Ko Tao a búvárok fellegvára. Ha még soha nem búvárkodtál, de ki szeretnéd próbálni vagy ha letennéd a búvár vizsgát, akkor ide mindenképp utazz el. Rengeteg búváriskola üzemel ezen az apró szigeten, a verseny nagy, ezért az árak is alacsonyak.

4. Ko Lanta

Ha unod a tömeget és a hatalmas hoteleket, akkor ez a te szigeted. Végtelen nyugalom, Phuketnél, Ao Nangnál és a Phi Phi-szigeteknél jóval alacsonyabb árak jellemzőek, de a látvány itt is tökéletes. Akár kisgyerekkel is bevállalható, hiszen a víz sekély, nincsenek nagy hullámok és a sziget teljesen biztonságos. Thaiföldre készülő hátizsákos utazóknak is kiváló célpont.

Tipp: Ko Lantáról itt olvashatsz bővebben.

5. Ko Lipe

Ko Lipe maga a paradicsom. Egy parányi sziget Malajzia határához közel, melyet akár sétálva is fel lehet fedezni. Sokak szerint Thaiföld legszebb, legromantikusabb partjait találhatjuk itt. Ha egy kicsit elvonulnál a világ elől a pároddal, akkor ezt a szigetet mindenképp jegyezd föl.

6. Mu Koh Chang Nemzeti Park

A Kambodzsához közeli Koh Chang sziget egy remek választás azoknak, akik nemcsak a parton pihenést, hanem az aktív kikapcsolódást is kedvelik. A sziget belseje egy jól kiterjedt dzsungel, ahol rengeteg túrázási lehetőség közül választhatunk.

7. Phi Phi-szigetek

Ha egyedül vágsz neki a thaiföldi utazásnak és szeretsz bulizni, akkor Phi Phi Don biztosan tetszeni fog. Ha viszont nem szereted a tömegturizmust, akkor ne itt foglalj szállást, hanem inkább egynapos kirándulásként keresd föl Phuketről, Ao Nangról, Krabiból vagy akár Ko Lantáról indulva.

Témához kapcsolódó cikkünk: Lezárják a partot

8. Similan-szigetek

A Similan-szigetek hatalmas sziklái a Seychelle-szigetekre emlékeztetnek. Habár kicsit hoszabb és körülményesebb az eljutás mint más thaiföldi szigetekre, de cserébe érintetlen partokat és korallokat figyelhetünk meg, illetve este bambuszból készült bungalókban pihenhetjük ki a nap “fáradalmait”.

9. Ko Pha Ngan

Ko Pha Nganról sokaknak a Full Moon party jut eszébe, pedig azoknak is érdemes elutazni, akik nem bulizni szeretnének a nyaralásuk alatt. A szigeten túrázásra, vízesések felkeresésére is lehetőség van, a pihenésre, kikapcsolódásra pedig az északi oldalt ajánljuk.

10. Ko Sichang

Ha nincs sok időd Thaiföldön és egy Bangkokhoz közeli szigetet keresnél föl, akkor Ko Sichang a te helyed. Habár nincsenek olyan csodás fehér homokos strandok, mint az előzőleg említett szigeteken, viszont kiváló helyszín azoknak, akik kimozdulnának pár napra a fővárosból, mielőtt tovább utaznának onnan.


Forrás: http://www.cntraveller.com/gallery/thailand-islands-guide

Ajánlatok