accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Repülhetsz 100 ezer forint alatt a Maldív-szigetekre, de megéri?

utazomajom /

Már jó ideje elérhető a fapados Wizz Air légitársasággal a Maldív-szigetek, viszont nem Budapestről, hanem Abu Dhabiból. Jó hír, hogy Abu Dhabiba is van közvetlen járatunk, így a kettőt könnyedén kombinálhatjuk. De megéri?

Abu Dhabiba heti 5 nap indít járatok a Wizz Air. Fontos, hogy ha Abu Dhabira vagy Dubaira keresel, akkor mindkét várost feldobja és csak apró betűvel írva látod, hogy valóban melyik városba fog érkezni a gép.

Budapest – Abu Dhabi (15.420 Ft-tól)
Kedd: 13:00-21:40
Szerda: 11:50-20:30
Csütörtök: 13:00-21:40
Szombat: 13:00-21:40
Vasárnap: 13:00-21:40

Abu Dhabi – Budapest
Kedd: 22:15-01.20
Szerda: 21:05-00:10
Csütörtök: 22:15-01.20
Szombat: 22:15-01.20
Vasárnap: 22:15-01.20

A Maldív-szigetekre minden nap közlekedted járatokat a Wizz Air Abu Dhabiból.

Abu Dhabi – Maldív-szigetek (Male) 259 AED (25.900 Ft-tól)
Minden nap 11:45-18:05

Maldív-szigetek – Abu Dhabi
Minden nap: 19:00-23:40

Odafelé

Tehát a helyzet az, hogy ha elindulsz Budapestről 13:00-kor, odaérsz 21:40-re Abu Dhabiba, de a járatod csak másnap 11:45-kor fog indulni. Vagy alszol a reptéren, vagy pedig egy közeli szállásra eltaxizol. A legolcsóbbak a reptér körül 30.000 Ft-tól foglalhatók két fő részére.

A Maldív-szigetekre érve – teszem fel spórolni szeretnél azért utazol fapadossal – egy menetrendszerinti komppal ellátogatsz egy lakott szigetre, például Maafushira, ahol már 13.000 Ft alatt foglalhatsz szállást éjszakánként. Részletes élménybeszámolót, pénztárcabarát trükköket ebben a cikkben olvashatsz.

Visszafelé

Ebbe az irányba szintén nem túl jó a menetrend. A Maldív-szigetekről 19:00-kor elindulsz és Abu Dhabiba érsz 23:40-kor, viszont a legközelebbi gép Pestre csak másnap 22:15-kor indul. Egy teljes napot tölthetsz az arab városban, már amennyiben szeretnél fáradtan várost nézni egy nyaralás után.

Viszont ha keresed a kalandot és egybekötöd a két úti cél meglátogatását, akkor szuper lehetőség, hiszen akár 90 ezer forint körül is megúszhatod a repülőjegyeket, kis méretű kézipoggyásszal.

És pont itt jön a másik probléma, ha nagy méretű poggyászt szeretnél hozzáadni, akkor azt 4 útvonalon kell megtenned:

  • Budapest – Abu Dhabi,
  • Abu Dhabi – Maldív-szigetek,
  • Maldív-szigetek – Abu Dhabi,
  • Abu Dhabi – Budapest, így

csak 15 ezer forintot számolva útvonalanként és poggyászonként is 60 ezer forint plusz költséggel számolhatsz. Jelenleg jó menetrenddel, fedélzeti ellátással, feladható poggyásszal a Turkish Airlines 220.000 Ft körüli áron repít a Maldív-szigetekre.

Figyelem! Van egy másik, még ennél is sokkal olcsóbb megoldás, aminek senki ne dőljön be!

Ugyanis a Budapest Abu Dhabi útvonalat még olcsóbban ki lehet hozni egy Szaúd Arábiai, dammámi átszállással. A repülőjegykereső oldalak a legtöbbször ezt az útvonalat dobják fel, viszont rendkívül fontos, hogy Szaúd Arábiai belépéshez vízumra van szükség még tranzit esetén is, kivéve, ha Saudia Airlines-szal szállsz át.

A fenti esetben pedig Wizz Air légitársaság járatai között történne a tranzit, ami vízumköteles, ára 30.000 Ft.

A tranzitálás érkezéstől számított 12 órás időtartamig megengedett. Ha a tranzitálási idő hosszabb, mint 12 óra (és ez a tény már adott az összekötő járat foglalásakor is), a szaúdi bevándorlási hatóság nem engedélyezi a tovább utazáshoz szükséges „boarding pass” kiállítását szaúdi tranzit vízum felmutatása nélkül.

Amennyiben az utazóknak poggyászfelvétel miatt el kell hagyniuk az érkezési terminált – így a fapados járatok (WizzAir stb.) esetében, illetve két különböző légitársasággal történő utazás/foglalás esetében (terminálváltáskor) szinte kivétel nélkül mindig – így szaúdi tranzitvízum szükséges számukra, amely az utazás előtt kiváltott szaúdi e-vízummal helyettesíthető. Magyar állampolgárok számára van lehetőség érkezéskor szaúdi vízum kiváltására a reptéren (on-arrival visa), azonban tekintettel arra, hogy ennek beszerzése több órás várakozással és sorban állással járhat, ez ellenjavalt a néhány órás átszállási idővel továbbutazó utasoknak. – olvasható a Konzuli Szolgálat oldalán.

A fentiek alapján mindenki eldöntheti, hogy megéri-e néhány tízezer forintot spórolni egy ilyen átszállásos utazással. Arról nem is beszélve, hogy ha bármelyik járat késik, vagy esetleg törlésre kerül, akkor nincs lehetőség a többi járatot díjmentesen megváltoztatni.