accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Télből a nyárba – hova utazz januárban, februárban és márciusban?

utazomajom /

Nem mindenki szereti a mínuszokat és a havat, vagy aki mégis, az is könnyen megunhatja a hónapokig tartó hideget. Szerencsére ma már nem lehetetlen télből a nyárba utazni, hiszen egyre több, Magyarországról is elérhető meleg helyre repülhetünk. Összegyűjtöttünk néhány tuti helyet, ahol napfény és tengerpart vár, akár januárban, februárban és márciusban indulnál útnak.

Télből a nyárba – hova utazz januárban, februárban és márciusban?

1. Belize

A Karib-tenger partján fekvő Belize talán nincs annyira felkapott, mint a közeli szigetországok, de éppen emiatt érdemes felvenni a bakancslistára. Tudtátok, hogy itt található a világ egyetlen jaguár rezervátuma (Cockscomb Basin Wildlife sanctuary)? És azt, hogy a partjához közel húzódik a világ 2. legnagyobb korallzátonya? Belize-ben érdemes befizetni dzsungeltúrára, nézzétek meg a maja romokat, lehet búvárkodni, sznorkelezni és ami kihagyhatatlan: kakaótermelő ország révén isteni csokoládét készítenek itt!

Télből a nyárba - hova utazz januárban, februárban és márciusban?
Belize

2. Srí Lanka

Bár Srí Lanka egész évben látogatható, a déli és a nyugati országrészben a november-március közötti időszak a főszezon. Ekkor alacsony a páratartalom, állandóan süt a nap és nincs túl meleg sem. Kötelező megnézni a bámulatos teaültetvényeket, a romvárosokat, a buddhista és hindu kegyhelyeket. 5 ok, miért látogass el Srí Lankára! 

Télből a nyárba - hova utazz januárban, februárban és márciusban?
Teaültetvény Srí Lankán

3. Omán, Egyesült Arab Emírségek

Ha már jártatok Dubajban, megnéztétek a hófehér mecsetet Abu-Dhabiban, érdemes egy másik emirátust is felfedezni. Omán a csillogó felhőkarcolók helyett hagyományos arab világot kínál páratlan vendégszeretettel, luxusszállodákkal, sivatagokkal és strandokkal. Utazásra a március különösen jó időszak lehet, ekkor 17-28 Celsius között mozog az átlaghőmérséklet. Kötelező látnivalók, amelyeket az UNESCO Világörökség is nyilvántart: Bahla erőd, Bat, Al-Khutm és Al-Ayn régészeti lelőhelyei (bronzkori települések), a “Tömjén Útja” (a tömjénfák és a kereskedővárosok), az Arab Oryx-Rezervátum (az oryx-antilop vadvédelmi területe). Vízumot ne felejtsetek igényelni!

Télből a nyárba - hova utazz januárban, februárban és márciusban?
Omán

4. Madeira, Portugália

Az örök tavasz szigetén áprilistól kezdődik a főszezon, de aki szeretne részt venni a funchali Karneválon (2020. február 19-26.), vagy elkerülné a tömegeket, nyugodtan idősítse az utazást február-márciusra. Az itthoni télhez viszonyítva szuper idő van sok napsütéssel és még több látnivalóval. Esőkabát mindig legyen nálunk, de ez igaz az év többi hónapjára is.

És hogy mit érdemes megnézni a portugál szigeten? Mindenképp próbáljátok ki a funchali drótköteles felvonót, amely felrepít a Monte-hegyre. Onnan pedig tobogánnal, vagyis kosárszerű szánokkal lehet lefelé száguldozni. Lélegzetelállító botanikus kertek, kilátók, levadák és babérerdők sorakoznak a szigeten, no és persze kihagyhatatlan Santana, a műemlék skanzen is.

Top 10 látnivaló Madeirán >>

Télből a nyárba - hova utazz januárban, februárban és márciusban?
Santana

5. Tulum, Mexikó

Novembertől februárig érdemes Mexikóba utazni, azon belül is a Yucatán-félsziget gyöngyszemét, Tulumot ajánljunk. Romantikus búvóhelyek, trópusi dzsungelek, festői tengerpartok és maja romok várnak mindenkit Tulumban, Cancúntól 130 km-re.

Télből a nyárba - hova utazz januárban, februárban és márciusban?
Tulum, Mexikó

6. Fülöp-szigetek

A Fülöp-szigeteken kb. január közepétől májusig tart a száraz időszak, aki utazni szeretne, érdemes ekkorra időzíteni a látogatást. A látnivalók viszonylag szét vannak szórva az ország területén, ezért sokat kell utazni. De megéri! Változatos természet (a Banaue-i rizsföldek, az El Nido szigetvilága stb.), érdekes állatok, festői strandok (Boracay, Palawan) várnak felfedezésre, de ajánlott megnézni a Tubbataha-zátony Nemzeti Parkot, a Puerto-Princesa Föld Alatti Folyó Nemzeti Parkot vagy Vigan történelmi városát is.

Boracay, Fülöp-szigetek

7. Kanári-szigetek, Spanyolország

Jó, talán a márciusi 21 Celsius nem éppen ideális strandolásra, de higgyétek el, a Kanári-szigetek télen is remek úti cél lehet! Ebben az időszakban még nincsenek turistatömegek, az időjárás kellemes, tavaszias. Szörfözéshez tökéletes!

Kanári-szigetek – de melyikre menjek? >>

Tenerife (f: Adam Nieścioruk – Unsplash)

+1 Costa Rica:

“…eddigi legtartalmasabb, legélménytelibb utazásunkon vagyunk túl. Konkrétan beleszerettünk abba az országba, ahol fantasztikus állat- és növényvilággal találkozhatunk. Ahol lehet jókat túrázni a hegyekben, dzsungelekben, vulkánokon, és lehet heverészni a csodálatos partokon akár az óceáni, akár a karibi oldalon. Nem mellékesen a kaja is hibátlan, rum sem drága, és a kávé is tökéletes. Ja, és úgy köszönnek a helyeik: Pura Vida, azaz Tiszta Élet!”

Élménybeszámoló Costa Ricáról >>

Costa Rica

Te hova utaznál télből a nyárba?

(fotók: pixabay, unsplash)

Ajánlatok